Ugrás a tartalomra

Egy ponttal nyert a DVTK a Pécs ellen

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2023. október 21. szombat 19:53
A Tippmix Női NB I. A-csoportjának 4. fordulójában az NKA Universitas Pécs gárdája látogatott a DVTK Arénába. Az első negyedben dominált a DVTK HUN-Therm, de aztán egyre jobban kiütköztek a hetek óta tartó menetelés okozta fáradtság jelei, és a pécsi ellenfeleink a következő három negyedet megnyerve izgalmassát tudták tenni az összecsapást, amelyet végül Lelik Réka fantasztikus megmozdulása döntött el a mi javunkra (83-82).
Fotó: dvtk.eu

A fiatalok közül Toman Petra került a kezdőbe, míg az idegenlégiós kvótának köszönhetően Milica Jovanović kapott pihenőt erre a meccsre. Néhány kimaradt akció után Kaila Charles varázsolta be a labdát a gyűrűbe, majd a mieink Tadić nevű játékosa, Ana is betalált. A pécsiek első pontjait Mérész szerezte, majd Williams góljával már a fekete mezesek vezettek (4-5). Charles és Matea Tadić szórtak egy-egy triplát, majd a folytatásban is az amerikai bedobónk villogott, a Grigalauskytėnek kiosztott gólpassza is élményszámba ment (11-8). A folytatásban igazán remek küzdelem bontakozott ki, és Olawuyi közelijével néhány másodpercig újra egyenlő volt az állás, de az első negyed hajrájában megráztuk magunkat, Aho Tyra hárompontosára még válaszolt Olawuyi, de Grigalauskytė egy büntetőpontjára, Lelik Réka 2+1-es akciójára, valamint Toman Petra három büntetőjére már nem érkezett válasz, így magabiztos diósgyőri előnyt mutatott a tábla (23-15).

A második negyedet koncentráltabban kezdte a PEAC gárdája. Ugyan Grigalauskytė révén mi szereztük a játékrész első kosarát, de utána három perc alatt hat ponttal terhelték meg a gyűrűnket a látogatók, nem is maradt el Völgyi Péter időkérése (25-21). A játékmegszakítást követően Sydney Wallace és Ana Tadić vívott gólpárbajt, majd Jovan Goreć kért időt (31-28). A timeout után folytatódott a közönségszórakoztató góleső, amiből tőlünk Charles négy, Aho Nina két egységgel vette ki a részét. (37-33). Az újabb baranyai időkérés meghozta gyümölcsét, mert Mérész megmozdulása 2+1 pontot ért. A másik oldalon Kányási értékesítette a büntetőit, majd Toman tört be a palánk alá az alapvonal mentén és szerzett szép duplát. a szünet előtti utolsó másodpercekben sem unatkozhattak a szurkolók, hiszen egykori játékosunk, Kiss Angelika hintett egy hármast a sarokból, amelyre Monika válaszolt egy szép centergóllal (43-39).

Álomrajtot vettünk a második félidőben, hiszen Lelik Réka középtávoli és hárompontos dobása is tökéletes volt, majd Charles is beemelt egy hárompontost, mindeközben a saját palánkja alatt litván magasemberünk osztott ki egy sapkát ellenfelének. A pécsiek időkérésük után kezdtek éledezni, Matea Tadić dobta be a büntetőit (51-41). Williams duplájával folytatta a felzárkózást a vendég együttes, és Wallace is igencsak elemében volt, jól jöttek tehát Darcee Garbin távolijai, de Mérész is iparkodott baranyai oldalon (57-53). Hiába dobott a folytatásban Veronika egy szép hármast a sarokból, mivel továbbra sem tudtuk hatástalanítani Wallace-t, a 28. percben elfogyott az előnyünk (60-60). A negyed hajrájában összekaptuk magunkat, és bár a másodikhoz hasonlóan ezt a negyedet is elveszítettük, két pontos előnnyel vártuk a záró felvonást (63-61).

Az utolsó játékrészt Laczkó Sára nyitotta meg egy laza hármassal, majd Williams talált be. Vezetőedzőnk egy időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat, minek eredményeképpen két lendületes akciót is vezetett a DVTK, melyeket Toman Petra fejezett be szépen, máris jobb hangulat uralkodott az Arénában (67-66). Lendületbe is jöttünk, Charles szép tempóját követően Monika osztott ki egy remek asszisztot Garbinnak, nem csoda, hogy Jovan Goreć megállíttatta a játékot. A szerb mester időkérése hatásosnak bizonyult, mert megint elsült Laczkó keze a hárompontos vonalon túlról és M. Tadić is higgadtan büntetőzött (71-71). Charles kettesére M. Tadić reagált egy hárompontossal, nagyon-nagyon kellett Lelik Réka 2+1-ese. Williams egyenlített megint, az idő pedig egyre fogyott. Garbin szórt egy triplát, de Mérész és M. Tadić révén átvették a vezetést a pécsiek, ráadásul csapatkapitányunkat le kellett cserélni bokasérülés miatt, az izgalmak fokozódtak (79-80). Williams újabb duplája után két perc maradt a mérkőzésből. A következő támadások kimaradtak itt is, ott is, majd videózás után nálunk maradt a labda, és Toman Petra végül bebrusztolta a labdát a gyűrűbe. A pécsiek támadhattak, de Toman elcsente a labdát ellenfelétől, és a másik oldalon Lelik Réka felvállalta a vezér szerepét, és ennek az elhatározásnak két pont, és az ezzel járó két bajnoki pont lett a jutalma (83-82).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport 4. forduló

DVTK HUN-Therm - NKA Universitas Pécs 83-82 (23-15, 20-24, 20-22, 20-21)

Miskolc, DVTK Aréna, 900 néző. Játékvezetők: Cziffra Csaba, Frányó Péter, Varga-Záray Katalin.
DVTK: Aho N. 2, Toman 11, Charles 19/6, Garbin 11/9, Tadić 8. Csere: Grigalauskytė 9, Kányási 5/3, Aho T. 3/3, Lelik 15/3. Vezetőedző: Völgyi Péter.
PEAC: Laczkó 6/6, Wallace 21/12, M. Tadić 12/6, Mérész 14, Williams 14. Csere: Kiss 5/3, Smailbegović 4/3, Rátkai 2, Olawuyi 4. Vezetőedző: Jovan Goreć.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!