Ugrás a tartalomra

Egyedüliként támogatják a Miskolci Állategészségügyi Telepet

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. június 17. csütörtök 15:31
A Miskolc Holdinghoz tartozó Városgazda Nonprofit Kft. fenntartásában üzemelő Miskolci Állategészségügyi Telepet egyedüli civil szervezetként a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány (MME) támogatja. Terveik között szerepelnek további feladatok: most egy rajzpályázat.
Korábbi felvétel, fotó: Mocsári László

Már öt éve működik alapítványként az MME, aminek köszönhetően négy éve nem altatják el örökre azokat az ebeket, amiket az utcán találnak és a régi sintértelepre visznek. Ma már ott a Miskolci Állategészségügyi Telep van, ahol jelenleg több mint ötven kutya és csaknem tíz macska vár arra, hogy örökbe fogadják őket jövőbeni gazdáik. Addig is nyílt nap keretében kéthetente sétáltatják védenceiket látogatók és önkéntesek. 

– Annyira örültünk, hogy újra kinyithattuk kapuinkat az érdeklődők előtt, hogy még virágot is ültettünk a száznegyvenedik nyílt napon – mondta Sztojev-Angelov Ilona, az alapítvány kuratóriumi tagja, aki elárulta, terveik között szerepel a telep nagy felületeinek színesítése. – Felvettük a kapcsolatot helyi művészeti középiskolákkal, hogy egy pályázatban tanulóik jelentkezzenek dekorációs festésre. Ez egy új feladatunk az eddigi összes többi mellé, amire együttműködési szerződést kötöttünk a fenntartóval: nyílt napok szervezése, gazdásítás, környezettanulmány végzése a befogadónál, e-mailek kezelése, állatok szállítása például orvoshoz, költségek hozzájárulása, szponzorok keresése, állattakarmány beszerzése, sétáltatás. Ez utóbbi tevékenységet az elmúlt hét hónapban csak mi végezhettük – mondta az alapítvány öt kuratóriumi tagjának egyike. 

A szervezetnek számos lelkes önkéntes segít, pedig civil foglalkozásukban van közöttük óvónő, környezetmérnök, oktató és ügyintéző, akik kereskedelemben vagy éppen városi cégnél dolgoznak. Tevékenységüknek köszönhetően az elmúlt öt évben mintegy négyezer-ötszáz állat kapott második esélyt: otthonra talált és éli boldog, gazdis életét. Az utóbbi évben számos utcai mentésben is részt vettek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!