Ugrás a tartalomra

Egyetemi kereszteződés: régi gondot kezelnének

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. február 09. szerda 17:34
A probléma megfogalmazása mellett ígéretek is születtek annak megoldására. A kereszteződés megújításával Miskolctapolca és Diósgyőr lakói mellett az egyetemre közlekedők is jól járnának.

A gépjárművek növekvő száma nem csak a parkolóhelyek kialakításánál okoz fejtörést: a városnak vannak olyan közlekedési csomópontjai, amelyek erősen túlterheltté váltak az utóbbi években.

– Ahogyan az előválasztási kampányban számos alkalommal beszéltem róla: elengedhetetlenné vált az egyetemi elágazás bővítése és átalakítása – fogalmazott a probléma kapcsán Hegedűs Andrea önkormányzati képviselő, aki Szilágyi Szabolccsal és Varga Lászlóval, az egységes ellenzék közös országgyűlési képviselő-jelöltjeivel tartott sajtótájékoztatót szerda délután. – Aki reggelente, vagy az iskolaidő, a munkaidő végeztével erre jár, pontosan ismeri a helyzetet, a végeláthatatlan dugókat, a zöld jelzésen átcsúszó autókat és a hosszú, idegtépő várakozást.

Hegedűs Andrea szerint az még megbeszélés tárgyát képzi, hogy sávszélesítéssel, vagy egy körforgalom telepítésével lehetne hatékonyan kezelni a helyzetet, az viszont vitán felül áll, hogy lépni kell: a kereszteződés képtelen már kezelni az ott átfutó forgalmat.

Nem újkeletű

– A Miskolctapolcán élők és tágabb értelemben a városba dél felől közlekedők régi vágya a Futó utca kiszélesítése a megnövekedett forgalom miatt – ezt már Szilágyi Szabolcs mondta, aki szerint a feladat nem újkeletű, az utóbbi évtizedben mégsem született rá megoldás.

A terület egyébként pont a két országgyűlési választókerület határán fekszik, ez pedig közös tervezést igényel. Varga László arról beszélt, hogy a megnövekedett forgalom komoly kihívások elé állítja a várost.

– Az elmúlt hetekben többször is szóba került Diósgyőr megközelíthetőségének kérdése. Kihívás ez a Futó utcán közlekedőknek, az egyetemnek, a tapolcaiaknak, de Diósgyőr számára is, hiszen dél felől a városrész megközelítésének legfontosabb útvonala vezet erre. Ez a kereszteződés azonban brutálisan megfogja a forgalmat, és megfojtja a közlekedést nemcsak Miskolctapolca, hanem Diósgyőr felől és Diósgyőr felé is – fogalmazott az országgyűlési képviselő-jelölt, aki szintén ígéretet tett a projekt kapcsán.

A két országgyűlési képviselő-jelölt ígéretet tett, hogy megválasztásuk esetén – az új kormánnyal és Miskolc vezetésével közösen, konzultálva a város lakosságával és a környéken élőkkel – együtt oldják meg ezt a problémát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!