Ugrás a tartalomra

Egyik nap elviszik, másnap visszahordják

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 18. csütörtök 09:10
Folytatja az illegális hulladéklerakók felszámolását a Miskolci Városgazda.
Nagy mennyiségű szemetet kell elvinni a Hidegsorról is. (Fotó: Végh Csaba)

Pár hónap alatt 320 tonna szemetet szedett össze a város különböző részeiről a Miskolci Városgazda. Szerdán a Hidegsor takarítását kezdték meg, az illegális szemétlerakás itt is visszatérő problémát jelent. Hulladék elszállításra idén már több, mint 45 millió forintot költött a város.
A probléma állandó, csak a helyszín változik. Többek közt a Vasgyárban is visszatérő gondot jelent az illegális hulladéklerakás. Az itt élők szerint amint elszállítják, valakik már szinte másnap elkezdik visszahordani a szemetet.
A Hidegsoron, a házak között szinte háborús állapotok uralkodnak. Itt folytatódott az illegális szeméttel szembeni küzdelem. A Domb és a Lövei utcákba nagy erőkkel vonult ki a Városgazda. Szükség is volt a munkaerőre, több tonna szemetet kellett ugyanis összeszedniük. Budai Mária egy az itt élők közül. Azt mondja, korábban autókkal hordták ide a hulladékot az emberek. Ez egyre ritkább, de a probléma nem szűnt meg. "Semmilyen változás nincs, csak most már nem napközben kocsival, hanem jönnek fentről az úriemberek szatyrokkal és ledobják oda" - mesélte a Miskolc Televízió riporterének.

A Hidegsor régóta vonzó hely az illegális szemetelők számára, de a Városgazda műszaki vezetője szerint ez nem egyedi eset. A városban több mint egy tucat olyan helyszín van, ahol rendszeresen kialakulnak illegális szeméthalmok, amelyek felszámolása jelentős anyagi terhet jelent. "A városgazda folytatja az illegális hulladék lerakók felszámolását, a város területén, jelenleg a Domb utca és a Lövei sor van soron - mondta Kertész Béla, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője. - Az első öt hónapban a Városgazda körülbelül 320 tonna illegális hulladékot szedett össze, amely 2500 köbméternek felel meg és ennek az elszállítása, ártalmatlanítása, lerakóhelyre vitele körülbelül 45 millió forintjába került a város költségvetésének."
A műszaki vezető szerint a hulladéklerakók felszámolása folytatódik további városrészekben is. Ezt a munkát segíti az önkormányzati rendészet is. A problémás környékeket térfigyelő kamerákkal ellenőrzik, többek közt a Hidegsoron, és további ellenőrzéseket is terveznek. Tetten érés esetén a szemetelőket 50 ezer forintra is büntethetik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!