Ugrás a tartalomra

Egyik program éri a másikat a Kocsonyafesztivál alatt

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. február 18. vasárnap 18:16
Hajnalig tartó koncertek világsztárral és nagy kedvencekkel, a koncertek között tartalmas és pihentető programokkal, valamint látványos attrakciók megtekintésével csalogat Miskolc idei téli fesztiválja március 8-án, 9-én és 10-én.
Fotó: Horváth Csongor

A család minden tagjának kecsegtet maradandó és változatos élményeket az idei Kocsonyafesztivál. A pörgés mellett a pihentető kikapcsolódás is adott lehet ezen a három sűrű napon. Összeszedtük hová érdemes elmenni a közelgő békabulin a koncerteken kívül.

A fesztivál nyitónapján, 8-án 16 órától A béka szeme mindent lát címmel az ország első kőszínházának művészei egy színpadi előadást mutatnak be, ezúttal azonban szabadtéren a teátrum előtti területen. Emellett számos egyéb program, játék és vetélkedő
is vár az érdeklődőkre.

Bár a részletes program még várat magára, ám ha szeretne az Avas-hegy lankáin, hűs borospincékben, finom borok és gasztrokülönlegességek társaságában megpihenni vagy baráti körben hajnalig beszélgetni, akkor sétáljon fel az Avasra, az Avasi Kvaterkára, a fesztivál kísérőrendezvényére. S, ha már az Avason jár érdemes megnézni a történelmi jelentőségű pincesort és körülnézni a belváros hegyén magasodó 72 m magas kilátóból, mert Miskolcot fentről is érdemes látni, hiszen a kilátóból több mint 180 fokos panoráma nyílik a város felé és a nyitott terasz pazar élményt tartogat, miközben új látványosságként a kilátó párkányán elhelyezett miskolci alkotók miniszobrait is megtekintheti. Amennyiben sportolni szeretne a családdal, akkor a megújult Horváth-tetőn lévő játszótéren és szabadidőparkban a helye, ahol a gyerekek is jól érezik majd magukat a különböző ügyességi és sportelemek kipróbálásával.

Családi napra invitál március 10-én a Herman Ottó Múzeum is, amely 10 órától 16 óráig tartalmas időtöltést kínál felnőtteknek, gyermekeknek egyaránt a barlangok világában. Lesz barlangokról szóló ismeretterjesztő előadás, ásványturkáló, barlangi akadálypálya, bábjáték, barlangi dramatikus játék, kézműves foglalkozás, mese és meglepetés is. A fesztivál ideje alatt nyitva lesz a Pannon-tenger Kiállítóépület, ahol március 1-én új Képtár nyílik, a Színészmúzeum – Thália-ház, és március 9-én is várja a látogatókat az intézmény új kiállítóterme, a Régészeti Látványraktár.

Látványos programnak ígérkezik a Miskolci Egyetemen 9-én és 10-én megrendezendő 40. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál az ismeretterjesztő rendezvényeivel együtt, amely lenyűgöző ásványaival, kőzeteivel, drágaköveivel és ősmaradványaival repít vissza az időben.

Csakúgy, mint Miskolc egyik legkedveltebb vására, a régiségvásár, amely extra kínálattal várja majd a gyűjtőket, a kincsekre vadászókat a fesztivál ideje alatt a sétáló utcán, a Villanyrendőrtől lefelé. A program azoknak is szórakoztató, akik csak látványosságként szeretnének bóklászni a temérdek múltbéli emlék és tárgy között.

Nem csupán férfiaknak szól március 9-én a Keresd a nőt! program. A Tourinform iroda elől 10 órakor induló belvárosi sétán elsősorban azokról a nőkről lesz szó, akik fontos szerepet játszottak Miskolc életében. Ezen a napon délután 15 órakor a Zenepalotában a hölgyek körében nagy népszerűségnek örvendő László Attila ad koncertet.

A belvároson kívül is rengeteg szabadidős program kínál tartalmas kikapcsolódási lehetőséget, mint például a Miskolci Állatkert, vagy Miskolctapolcán a Barlangfürdő és a szomszédságában elterülő nemrég újjászületett őspark, ahol Plank Antal 15 miniszobra is felfedezhető, akár térkép segítségével is, valamint a minden nap nyitva tartó Bobpálya.

Miskolc és Lillafüred határában új attrakcióként tekinthető meg a Szeleta Park Látógatóközpont, amely 4 évszakos kalandot nyújt az egész családnak. Kihagyhatatlan a Lillafüredi függőkert és vízesés, a libegőpark, a 2022-ben, az év kilátója címet elnyerő
Zsófia-kilátó, a kisvonat, az Anna- és a Szent István barlang.

A Széchenyi utca 16. szám alatt lévő Tourinform Iroda 8 óra 45 perctől 18 óráig, vasárnap 10 és 15 óra között várja az informálódni vágyókat.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!