Ugrás a tartalomra

Egymillió forintot gyűjtött a Népkerti Vígadó a színház javára

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 30. péntek 15:56
Jótékonysági vacsoraestet szervezett a Népkerti Vigadó és Söröző, melynek bevételét a Miskolci Nemzeti Színház számára ajánlották fel. 
Fotó: Juhász Ákos

Az elszabadult energiaárak, az egész Európát sújtó gazdasági válság okozta rendkívüli nehézségek miatt a Miskolci Nemzeti Színház is nehéz helyzetbe került. A népszerű vendéglátóhely tulajdonosai, Barkóczi István és Barkócziné Kertész Kata, mint a kultúráért rajongó, Miskolcon gazdálkodó cégtulajdonosok, szerettek volna hozzájárulni a jövőre 200. évfordulóját ünneplő színház további fennmaradásához, a teátrum gazdasági nehézségeinek enyhítéséhez, ezért december 27-én, jótékonysági vacsoraestet szerveztek - tudatta közleményében a vígadó.  

Az est folyamán a kétfogásos menü elfogyasztása mellett a Miskolci Nemzeti Színház két kiváló művésze, Varga Andrea és Radnai Erika előadásában operett és musical slágereket hallgathattak a színház javára adakozni kívánó vendégek. A vidám dallamokat és a művésznők előadását a közönség mindvégig tapssal jutalmazta.

A rendezvényen minden lokálpatrióta, elhivatott színházrajongó hozzájárult a teátrum további működéséhez, így az est folyamán ötszázezer forint gyűlt össze a vacsorajegyekből, amit Barkóczi István, a Népkerti Vigadó tulajdonosa, valamint a FUX Zrt. tulajdonosa és vezérigazgatója, további ötszázezer forinttal egészített ki. 

Az így összegyűlt egymillió forint adományt, a jövőre 200. évfordulóját ünneplő színház köszöntésére Barkóczi István még egy rendkívüli felajánlással is megtoldotta: a saját pincészetéből, a Barkland Pincészetből egyedi címkével ellátott kétszáz palack bort is átad a teátrum részére - tudtuk meg Barkócziné Kertész Kata ügyvezetőtől.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!