Ugrás a tartalomra

Egyre több önkéntes segíti a vakvezető kutyák képzését

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 24. szerda 15:42
Minden év negyedik szerdája a vakvezető kutyák világnapja. Idén ez a nap április 24-re esik. Ezen a napon ünnepeljük ezeket a csodálatos állatokat, akik nap, mint nap segítenek és szeretetet adnak látássérült gazdáiknak.
Fotók: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

A Nemzetközi Vakvezető Kutyás Szövetség (IGDF) közleménye szerint a kiképzett vakvezető kutyák összlétszáma jelenleg nem éri el a Covid-járvány előtti szintet világszerte, emiatt hosszabb ideig kell várakozni a vakvezető kutyákra. Biztató azonban, hogy egyre több vakvezető kutyát képeznek ki és rekordszámú önkéntes vállal munkát a képző szervezeteknél. 

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolánál nem volt visszaesés, továbbra is évente 15 vakvezető kutyát képeznek ki, ezért a váróslista sem lett hosszabb. Örvendetes az is, hogy az alapítványnál folyamatosan nő az önkéntesek száma, tavaly 260-an voltak. A kiképzés és annak támogatása érdekében az alapítvány jelenleg 15 főállású munkatársat foglalkoztat. Az alapítvány tenyésztői programjával az elmúlt években sikeresen teljesítette azt a célkitűzését, hogy évente 30 kölyök szülessen.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola a nemzetközi szövetség tagjaként azt szeretné, hogy minél több vakvezető kutyát képezzenek a világon, hiszen a vakvezető kutyák nagyobb függetlenséget biztosítanak a látássérült embereknek, miközben rengeteg szeretetet adnak, segítenek gazdáiknak biztonságosan közlekedni és beilleszkedni a társadalomba.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!