Ugrás a tartalomra

Egyszerűen elkészíthető, isteni finom vegán desszert receptek

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 25. csütörtök 10:14
Csak azért, mert áttértél a vegán étrendre, még nem jelenti azt, hogy fel kell hagynod a sütési szokásaiddal. Ugyanis tojás, tej, vaj és zsír nélkül is lehet kifogásolhatatlan ízű és állagú desszerteket készíteni. A mai cikkünkben pedig mutatunk is ehhez néhány nagyszerű receptet.

Süss mennyei vegán palacsintát!

Töltve, hajtva, leöntve, felvágva, sósan, édesen vagy rakottan - bármilyen formában is szoktad fogyasztani a palacsintát, nem kell csak azért lemondanod róla, mert megváltoztattad az étrendedet. Az Éléskamra finoman reform vegán lisztkeverékei között fellelhető gluténmentes palacsinta és keksz lisztkeverék segítségével ugyanis eszméletlen jó palacsintát lehet sütni, ami a kellemes és harmonikus ízének köszönhetően gyorsan a család kedvencévé válik majd.

Ehhez először is mérj ki 125 grammot a lisztkeverékből egy keverőtálba, és ehhez adj hozzá minimum 30 gramm édesítőt - ha édesszájú vagy, akkor ez lehet akár 50 gramm is -, 200 milliliter növényi tejet, 130 milliliter buborékos ásványvizet és 10 milliliter folyékony zsiradékot! Majd a tál tartalmát keverd össze alaposan, és a sütés előtt minimum 10 percig pihentesd a tésztát!

Közben készíts elő tapadásmentes, enyhén kizsírozott serpenyőt, és ha letelt a fentebb említett időtartam, akkor kezdd el a sütést közepes lángon! Ha azt látod, hogy a palacsinta széle már egy kicsit elkezdett barnulni, akkor fordítsd meg, és süsd további 1-2 perc alatt készre! 

Általában a fentebb említett mennyiségből 4-5 nagyobb palacsinta jön ki, amelyeket megkenhetsz cukormentes lekvárral, gyümölcsszósszal, csokoládéval, vagy amivel csak szeretnéd.

Ebből a lisztkeverékből keksz is készíthető

Bár a boltok polcain számtalan féle vegán keksz sorakozik, de ha szeretnéd pontosan tudni, hogy mi is van abban az édességben, amit éppen a teád mellé majszolsz, akkor mindenképpen azt javasoljuk, hogy készítsd el saját kezűleg a fentebb említett Éléskamra lisztkeverék felhasználásával.

Mérj ki egy tálba 70 gramm házi mogyorókrémet, 40 gramm szirupos édesítőt, 10 gramm kakaót, 20 gramm olvasztott kókuszolajat, 40 gramm növényi tejet, 90 grammot a lisztkeverékből! Majd ezt alaposan gyúrd össze, és oszd fel a tésztát nyolc részre! Ezután már csak annyi dolgod maradt, hogy a tésztadarabokból kis golyókat formázol, ezeket egy sütőpapírral bélelt tepsiben ellapítod, és 180 fokon 18-20 percig sütöd őket. 

A gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják

Ezeket az isteni finom törökmogyorós kekszeket elcsomagolhatod akár a kirándulásokra vagy a gyerekeknek az iskolába is. Hiszen ennek a terméknek a kifejlesztése során az Éléskamra finoman reform dolgozói kiemelt gondot fordítottak arra is, hogy csak a lehető legkisebb mennyiségű hozzáadott rostot tartalmazza. Ráadásul az is, ami megtalálható benne, nem vízoldékony bambuszrost. Így nem fog majd dehidratációt okozni a kicsiknek.
 

További hírek

Olvasnivaló