Ugrás a tartalomra

Együtt szórakozott Martin és Szirma

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 26. vasárnap 08:32
Nagy siker volt a gyereknapi rendezvény a Martinkertvárosban: ennyien még soha nem látogatták meg a programot.
Mocsári László képgalériája

Ugrálóvár, arcfestés, csillámtetoválás, pónicikli, hajfonás, vattacukor, kézműves foglalkozás, bűvészműsor, bohócok, lufihajtogatás: a gyerekszívnek kedves programok színes palettájával várták az iskolatérre a családokat szombaton. A rendezvényt a helyi kulturális központ szervezte.

A gyereknapon nagyjából 1200-an fordultak meg: soha nem volt még ekkora látogatottsága a programnak.

Oroszlán lóháton. Fotók: Mocsári László

- Meg szeretnénk mutatni a városnak, hogy egy gyönyörű kertvárosi környezetben a gyerekek is jól érzik magukat. Úgy érzem idén ez kitűnően sikerült – számolt be Cseléné Figula Edina képviselő, a rendezvény fő támogatója, aki szerint jó alkalom volt, hogy a városrész bemutatkozzon egész Miskolc előtt.

- Sokan jelezték, hogy ők nem itt élnek, de szeretnének jönni, kérdezték lehet-e. Mondtuk, hogy szívesen látunk mindenkit, így szép számmal érkeztek például a belvárosból is. Szóval egyrészt jó, ha meg tudunk kicsit mutatkozni, itt a hídon túl, másfelől ilyenkor együtt szórakozik Szirma és Martinkertváros. Lassan összeér a két településrész, ezért szükség van az ilyen rendezvények közösségépítő erejére – véli Cseléné Figula Edina.

Osztálylasztit nyertek a 3. a-sok.

Egy bónusz nyereményt is kiosztottak egyébként: a martinkertvárosi százforintos bolt felajánlását, egy óriási piros labdát az Arany János Általános Iskola 3. A osztálya nyerte, ők ugyanis szinte teljes létszámmal kint voltak a gyermeknapon.

További hírek

Olvasnivaló