Ugrás a tartalomra

Együttműködés a környezettudatosság és a feltöltődés jegyében

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 07. péntek 12:41
Megállapodást kötött a Miskolci Törvényszék és a Miskolci Állatkert és Kultúrpark.

Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke egy „jó ügy” mellé állva újabb családbarát intézkedéssel segítette munkavállalóit és azok családtagjait. A törvényszék és a Miskolci Állatkert és Kultúrpark között, június 6-án létrejött megállapodás a környezettudatosság fontosságának hangsúlyozása mellett egy újabb lehetőséget teremt a bírósági dolgozók aktív és színvonalas pihenésére.

A Miskolci Törvényszék számára természetes az a szerepvállalás, mely a környezettudatosság és a környezetvédelem támogatásával az alkalmazottak lehetőségeit is bővíteni kívánja. Az együttműködés keretében a törvényszék segíti az állatpark által kitűzött célok megvalósítását, saját elektronikus felületein népszerűsítve annak természetvédelmi, fajmegőrzési törekvéseit. Munkatársai körében elérhetővé teszi az állatkert által szervezett, a szabadidő tartalmas eltöltését szolgáló rendezvények ismertetőit, így a törvényszék mintegy hétszáz dolgozója közvetlenül tájékozódhat az állatkert állandó és időszakos programjairól.  

Az együttműködés keretében a Miskolci Állatkert és Kultúrpark kedvezményes belépést biztosít a park területére a bírósági alkalmazottak és családtagjaik részére.     

A közös munka első jelentősebb lépéseként a miskolci törvényszék összefogva az állatpark „Passzold vissza, tesó!” környezetvédelmi kampányával önálló kezdeményezést tett a használaton kívüli mobiltelefonok összegyűjtésére és újrahasznosítására.

A  „Csak egy telefonba kerül” program keretében a törvényszék munkatársai a bíróságokon kihelyezett gyűjtődobozokba helyezhetik el az otthonukban tárolt és feleslegessé vált telefonokat, felhívva ezzel is a figyelmet egy tudatosabb és élhetőbb környezet kialakítására.

„Egy fontos társadalmi szerepvállalás, egy megfelelő partnerrel még sikeresebb lehet.” – hangsúlyozta Répássy Árpád. Ez az a gondolat, melynek jegyében a törvényszék a jövőben is nyitott lesz arra, hogy egy kiemelt ügy mellé álljon és presztízsével felhívja a figyelmet annak fontosságára.

További hírek

Olvasnivaló