Ugrás a tartalomra

Elbontották az engedély nélkül épült hidat a Szinváról

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. június 17. csütörtök 09:47
Csütörtök reggelre már csak a hűlt helyét lehetett látni a félkész vasszerkezetnek.

Elbontották a félkész hidat. | Fotó: Juhász Ákos

Eltűnt a Szinva fölül az a híd, amelyet az egyik vendéglátóhely tulajdonosa kezdett el építeni terasz gyanánt az elmúlt évben. A befejezetlen létesítmény körül a hét elején kezdtek ismét dolgozni munkások, azt követően, hogy egy héttel ezelőtt az önkormányzat felszólította a vállalkozót arra, hogy harminc napon belül bontsa el azt.

Szunyogh László, Miskolc főépítésze azt mondta, a vállalkozó együttműködik a hivatallal, ennek jele az is, hogy a vasszerkezetet visszabontotta.

– A városnak nem volt más lehetősége, hiszen a teraszbővítést a vízfolyás tulajdonosa, vagyis az önkormányzat engedélye nélkül kezdte meg a vendéglátó tulajdonosa. Ezért szólítottuk fel arra, hogy távolítsa el a szerkezetet, aminek eleget is tett. Bízunk benne, hogy ezt a terület helyreállítása követi, hiszen a Szinva teraszon jelentős bontási munkát végzett a patakmeder szintjén, és a kovácsoltvas korlátokban is – mondta a főépítész.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat a múlt héten szólította fel ismételten az érintett vendéglátóhely tulajdonosát a terület rendezésére: egészen pontosan az építmény bontását és az eredeti állapot visszaállítását várják el. Minderre harminc napos határidőt szabtak.

A félkész torzó nagyjából egy éve csúfította a Kandia köz és a Szinva terasz környékét, a helyhatóság ugyanis az említett engedélyek hiányában 2020 júliusában leállíttatta az építkezést. Néhány hét múlva, augusztusban a balesetveszélyes helyzet megszüntetésére kötelezték a beruházót, a területen ugyanis hétvégente több ezer fiatal szórakozik.

Közel egy éven keresztül csúfította a városképet. | Fotó: MiNap-archív/Végh Csaba

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!