Ugrás a tartalomra

Elegancia és exkluzivitás - megérkezett Miskolcra a divatbemutatók világa

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 22. szombat 09:00
Egyedülálló rendezvénynek adott otthont péntek kora este a Népkerti Vigadó.
Horváth Csongor képgalériája

Az elegancia, az exkluzivitás és a magas minőség találkozása volt az esemény, ilyen különleges rendezvénynek sem megyénk, sem Miskolc városa nem adott még otthont - ez volt az I. Miskolci fashion show.

Barkóczi István és Barkócziné Kertész Kata régen dédelgetett vágya volt, hogy egyszer elhozzák a divatbemutatók világát Miskolcra, és ezt természetesen ikonikus éttermükben, a Népkerti Vigadóban álmodták megvalósítani. A rendezvény után bizton állíthatjuk: a nemrégiben felújított, impozáns épület és a Vigadót körülölelő Népkert méltó helyszínéül szolgált egy ilyen nagyszabású rendezvénynek.

Az eseményen bemutatkozott Oláh Zsigmond divattervező, azaz ZIGGI Bridal, aki szupermodelljein vonultatta fel ruhakollekcióját, de az esten részt vett a Miskolci Pódium-Rouge divatüzlet és a Ricardo Banatti Öltönyszalon kollekciója is.

Oláh Zsigmondról érdemes tudni, hogy 2012-ben robbant be a magyar divatvilágba Debrecenben és Budapesten. ZIGGI névre keresztelt márkája rövid időn belül a minőség, az elegancia és a magabiztosság szinonimájává vált. A kreativitásnak teret engedő, mégis könnyed és kényelmes kollekcióinak darabjai a kifinomult nők ruhatárának nélkülözhetetlen kellékeivé váltak, emellett pedig a szakma elismerését is kivívták. Az eseményen látott kollekció a hétköznapokban és különleges alkalmakon egyaránt viselhető elegáns darabokból állt.

A divatbemutatón Fejesné Tóth Judit, a Pódium-Rouge Divatüzlet tulajdonosának jóvoltából az olasz divatcég, a Rinascimento finoman elegáns alkalmi és letisztult üzleti ruháit is láthatta a közönség. A divatüzlet évek óta az elegáns, kimondottan az olasz márka iránt rajongó hölgyek egyik leglátogatottabb boltja Miskolc sétálóutcáján, az üzletükben a legnevesebb magyar gyártó, a Rouge Avenue legszebb ruhái közül válogathatnak a divat szerelmesei.

Az est folyamán az említett márkákat olyan ismert, miskolci nők mutatták be, akikre méltán lehetünk büszkék. A kifutón való magabiztos mozgásban, a pontos lépések elsajátításában Furdi Zsóka, a miskolci divatbemutatók egykori szervezője nyújtott szakmai segítséget a modelleknek.

A szervezők természetesen nem feledkeztek meg a férfidivatról sem: Ricardo Banatti elegáns öltönyei szintén felvonultak a kifutón. A családi vállalkozásként működő cég prémium szövetekkel es luxuskategóriás olasz szövetekkel dolgozik, szalonjaik megtalálhatóak Miskolcon, Budapesten és Győrben.

Az est művészeti szekcióját a Havas Csilla által alapított Havas Művészeti Ügynökség és Galéria képviselte, amely már Miskolc mellett Budapesten és Székesfehérváron is elit kortárs művészeti galériákat működtet. A fashion show-n három fajsúlyos Korbely István műalkotást állítottak ki a galéria kínálatából.

A rendezvény főtámogatójaként a Miskolc Motors is emelte az est fényét, hiszen a márkakereskedés kiállította az ismert bajor luxusautómárka legújabb, luxuskategóriás modelljeit a Vigadó udvarán.

Az est háziasszonya nem más volt, mint a Déryné-díjas színésznő, Détár Enikő. A show táncelemeiről pedig a Miskolcz-Revital TSE gondoskodott, a modellek frizuráját a NoBasic fodrászszalon biztosította.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!