Ugrás a tartalomra

Elengedheti a MIHŐ a szilveszteri lakástűz két károsult családjának fűtésszámláit

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 17. kedd 18:12
Miskolc polgármestere kérte a távhőszolgáltatót, hogy vizsgálják meg a díjkedvezmény nyújtásának, vagy akár a díjfizetés alóli mentesülés jogi lehetőségeit.

Veres Pál arról tájékoztatta a Miskolc Televízió Híradóját, hogy azt kérte a MIHŐ Kft.-től, hogy vizsgálják meg, milyen jogi lehetőségei vannak annak, hogy díjkedvezményt adhassanak, vagy akár teljes egészében el tudják engedni a szilveszteri lakástűzben károsult családok távhő-, illetve készenléti díjait, addig, amíg vissza nem költözhetnek oda.

- Ezt jelenleg is vizsgálják a szolgáltató szakemberei, akik biztató javaslatokat tettek le az asztalra. Bízom abban, hogy mentesülhetnek a fizetés alól az érintett családok - tette hozzá a városvezető.

Két családról van szó, a tűz megfékezésénél ugyanis az alsó szomszéd lakása teljesen beázott, gyakorlatilag lakhatatlanná vált a Középszeren található társasházban.

A város egészét megrázta az óévi eset, de példás összefogással van remény arra, hogy Kántorné Szinai Erika és családja újrakezdheti az életét az otthonában.

A város azonnal szükséglakást biztosított a károsultaknak, akik megkapták a települési gyorstámogatást is. Helyi politikusok mellett a civil szféra is megmozdult, a polgármester kérésére a Supersum Alapítvány nyitott számlát a felajánlások fogadására.

És magánszemélyek, vállalkozások is segítenek: a Balla Bútor például felajánlotta, hogy a tűzkárosult család szükséglakását bebútorozza. A Mirehu Kft. pedig a bútoradományok elhelyezését vállalta. De volt, aki laptopot, hűtőt ajánlott fel. Egy festéket forgalmazó cég pedig állja az egész lakás újrafestését.

További hírek

Olvasnivaló