Ugrás a tartalomra

Életet mentettek a hős rendőrök

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 07. hétfő 15:36
Tüzet észleltek a vármegyei rendőrök, azonnal intézkedni kezdtek, egy idős nénit mentve ki a lángok közül.

Egy halmaji lakásban keletkezett tűz múlt pénteken, a rendőrök telefonon értesítő néni azt mondta, nem tud kimenekülni az otthonából.

Szatmári Sándor őrmester, Jantek Sándor őrmester, Juhász Róbert őrnagy, Olajos Péter őrmester és Rozsnyai Attila törzszászlós éppen a közelben tartózkodott, így perceken belül a helyszínre értek, ahol azonnal megkezdték a tűz megfékezését a szolgálati járműveikben lévő porraloltó-készülékekkel.

Az ingatlan terasza lángokban állt és erős füst hömpölygött. A tűz oltására szolgáló készülékek már kiürültek, amikor az egyik utcában lakó férfi még két másikat vitt a rendőröknek, hogy azzal folytassák a lakásba zárt nő kiszabadítását.

Több oldalról igyekeztek folytatni az oltást, illetve a mentést, végül a terasz irányából Szatmári Sándor őrmester jutott be először a lakásba.

"A rendőrök kiemelkedő bátorságának és határozottságának köszönhetően nem történt tragédia. A 63 éves hölgyet, kollégánk, átkarolva, sértetlenül kijuttatta, és biztonságban átadta a helyszínre érkező mentőszolgálatnak" - írja a police.hu.

A katasztrófavédelem munkatársai folytatták az oltást, és megakadályozták a tűz továbbterjedését.

(A külső kép illusztráció, fotó: Parai Roland)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!