Ugrás a tartalomra

Életet mentettek a járőrök

police.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 12. vasárnap 11:01
Egy életét eldobni akaró asszonyt kutattak fel közösen a rendőrök és a nő hozzátartozói Selyeb külterületén délután. Este pedig egy végzetes lépésre elszánt férfit húztak ki a Tiszából Tokajnál.
Képünk csak illusztráció, forrás: pixabay.com

Telefonon tett elkeseredett bejelentést egy nő a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába szombat délután. Elmondása szerint különböző problémái miatt véget akar vetni az életének, ezért több tucat gyógyszert vett be, a pontos tartózkodási helyét pedig – azon kívül, hogy Selyeb település környékén van - nem akarja elárulni.

A Szikszói Rendőrőrs járőrei azonnal adatgyűjtést végeztek, amelynek során megállapították a keresett személy kilétét, majd a hozzátartozókkal együtt közösen keresték az eltűntet. A keresés során a rendőrök hasznosították az eltűnt nő telefonjának helymeghatározási adatait, és kamerával felszerelt drónokat is bevetettek. Végül a járőrök és az asszony fia ötórás kutatás után Selyeb és Kupa települések között egy erdős részen találtak rá a keresett nőre, akit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak.

Ugyanezen nap estéjén újabb telefonon érkezett, amely szerint egy férfi a tokaji vasúti híd lábánál a Tiszába akarja vetni magát. A helyi rendőrőrs járőrei – értesítésüket követően egy percen belül – megjelentek a helyszínen, ahol azt látták, hogy egy fiatalember a parti lépcsőn lehaladva már derékig elmerült a vízben.

Ekkor Mérész László r. főtörzsőrmester azonnal a vízbe gázolt és a férfi karját – az elmerülése előtti utolsó pillanatban – elkapva kihúzta őt a Tiszából. Ekkor megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai is, akik a helyszínen ellátták a fiatalembert, majd kórházba szállították.

További hírek

Olvasnivaló