Ugrás a tartalomra

Elhunyt Tánczos Tamás

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 25. péntek 10:50
Csütörtökön hajnalban 65 éves korábban elhunyt Tánczos Tamás.

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft így búcsúzott közösségi oldalán Tánczos Tamástól:

"Az angyalokhoz költözött...
Szeretett kollégánk, Tánczos Tamás ma hajnalban az angyalokhoz költözött.
Nemcsak kolléga volt, hanem mentor, barát, akire mindig számíthattunk. Mosolyogva, türelemmel fordult felénk és egyengette utunkat. Engedte, hogy megéljük a sikereinket, segített, de csak pont annyit amennyit kellett, soha nem volt tolakodó. Bizalommal fordulhattunk felé ha elakadtunk, még akkor is, amikor már nyugdíjba ment.
Kedves Tamás! Hiányozni fogsz nekünk..."

Veres Pál, Miskolc polgármestere a Facebook-oldalán így emlékezett meg Tánczos Tamásról:

"Tisztelt Miskolciak!
Most, amikor valamennyiünk szíve megtelt szeretettel, Szentestére készülve kaptuk a szomorú hírt, hogy elvesztettük Miskolc kulturális életének egy ikonikus alakját, Tánczos Tamást.
Élete utolsó pillanatáig harcolt, de szervezete végül feladta a küzdelmet. Személyében azt az embert gyászoljuk, akinek egész élete a város kultúrájának szolgálatáról szólt. Alig másfél év jutott számára, hogy élvezze a jól megérdemelt nyugdíjas kort.
Szerette a szakma és szerették őt a miskolci emberek. Élete összefonódott a város kulturális rendezvényeinek egész sorával. Volt idő, amikor a könyvterjesztésben, majd életének utolsó évtizedeiben a város kulturális intézményeiben dolgozott munkatársként majd vezetőként. Szerette és szolgálta a kultúrát egy egész életen át. A szakma és a város polgárai nem fogják elfelejteni jellegzetes alakját, emberségét és a város iránti tiszteletét és elkötelezettségét.
Amikor nyugdíjba ment tiszteletére eldördült a diósgyőri vár ágyúja. Most a harangok szólnak érte és égnek a gyertyák.
Köszönjük Tamás!
Osztozunk a család és a barátok fájdalmában."

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!