Ugrás a tartalomra

Elismerték a felelős foglalkoztatókat

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 21. csütörtök 17:11
A megyéből három cég munkáját ismerte el az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.
Fotó: Parai Roland

A jól képzett munkatársak megtartásának jó példái az Év Felelős Foglalkoztatója díjazottjai – hangzott el a kitüntetett cégeket köszöntő BOKIK rendezvényen. Nagyvállalati kategóriában első lett a Bosch, míg a MOL Petrolkémiai Zrt. különdíjban részesült. A cégnél kiemelkedő szerepet fordítanak az oktatásra. - A stratégiai utánpótlásunk nevelése kiemelten fontos jelenleg a tiszaújvárosi gyárunkban, de a normál fluktuációhoz kötött munkaerő igényünk is igen nagy – hangsúlyozta Dési Viktóra, a MOL üzleti kiválóság vezetője.

A középvállalkozások között második helyezést ért el a Miprodukt. A kft vezetője szerint az ember került a középpontba az elbírálásnál. A cég 25 éve segíti a megváltozott munkaképességűek munkába állását. – A zsűri számára fontos volt és külön kiemelt, hogy értéknek tekinti az emberi erőforrást. Ez nálunk sincs másképp, a mi helyzetünk annyiban más, hogy mi a munkánkat nagyrészt megváltozott munkaképességűekkel végezzük – tájékoztatott Orosz Gábor ügyvezető.

Nagy dolog, hogy a megyéből három vállalkozás is elismerésben részesült – mondta Bihall Tamás. A BOKIK elnöke szerint a cégek a munkaerő megtartására is kiváló példák lehetnek. - A szakemberhiányból egyenesen következik, hogy a munkatársak megtartását felelős szemlélettel, új feltételek megteremtésével lehet stabilizálni. Ebben a díjnyertes cégek nyilván példát mutatnak – hangsúlyozta Bihall Tamás

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!