Ugrás a tartalomra

Elítélték a miskolci Kálvária kápolnánál történt szexuális erőszak elkövetőjét

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 05. szerda 15:36
A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet az ügyben.

Szerdai közleményükben azt írták, hogy a vádirattal egyezően megállapított tényállás szerint a férfi még tavaly novemberben a Kálvária dombra vezető lépcsősornál hátulról, a nyakánál fogva megragadta az ott sétáló sértett nőt, aki ettől a földre esett. A vádlott többször tarkón ütötte áldozatát és szexuális tartalmú fenyegetéseket intézett felé; a nő testére feküdt és testszerte fogdosta, illetve igyekezett levetkőztetni. A férfi mindvégig kontroll alatt tartotta a sértettet, aki nem tudott a szorításból szabadulni, azonban kiabálására, sikoltozására és ellenállására a terhelt felhagyott cselekményével, és elszaladt a helyszínről. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság szexuális erőszak bűntette miatt 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!