Ugrás a tartalomra

Elkészült Miskolc beruházási térképe

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 01. péntek 18:42
Péntek délután osztotta meg Miskolc polgármestere Veres Pál a közösségi médiában, hogy elkészült a vármegyeszékhely beruházási térképe, amely a miskolci keresztségben a miMAP nevet kapta.

A bejegyzés szerint, a beruházási térkép egyebek mellett azt a célt szolgálja, hogy a városlakók minél pontosabb képet kapjanak arról, hogy a városban milyen már megvalósult vagy folyamatban lévő, illetve tervezett beruházások vannak.

- A kemény munkából csodák születnek! – ennek a bizonyítéka az is, hogy minden nehézség, világjárvány, energiaválság, brutális infláció és áremelkedések ellenére nemcsak, hogy működőképes maradt a város, de még fejleszteni is tudtunk. Valódi fejlesztésekkel építeni Miskolcot. Összefogással, a miskolciak akaratával és támogatásával. Ezeket a fejlesztéseket gyűjtöttük össze Miskolc interaktív beruházási térképén, a miMAP-on, hogy számot vessünk az elmúlt 4 és fél év, és betekintést a jövő tervezett fejlesztéseibe - írja Veres Pál a bejegyzésben.

A „Miskolc érted fejlődik” szellemiség jegyében az online várostérkép lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők tájékozódhassanak a településen folyamatban lévő, lezárult, illetve kivitelezés alatt álló, a városképet, a városszerkezetet, a mindennapi közösségi életet meghatározó beruházásokról és tervezésekről - közölte a polgármester.
 
Az érdeklődők a weboldal térképes információit követve folyamatosan nyomon követhetik a városban történő, elsősorban építési jellegű beruházásokat. A grafikus megjelenítés révén közérthető formában értesülhetnek a laikusok számára is fontos tudnivalókról, mint: a projekt célja, leírása, fázisai, lefolyása, jelentősége, várható hatása, összefüggései. Továbbá, lehetőséget kapnak a megfelelő szakaszokban hozzászólni, beleszólni (Közösségi Tervezés) a tervezésbe és a megvalósításba. A weboldalon található “pin”-ekre kattintva megtekinthetők a beruházások médiaanyagai, sajtóhírei is, valamint folyamatosan frissítve a kapcsolódó programok linkjei, hírei - tudtuk meg a posztból.
 
A miMAP további érdekessége, hogy az oldalon a felhasználók beállíthatják azt is, hogy hol laknak, illetve milyen további pontokhoz kötődnek a városban. Amennyiben ezeken a helyszíneken fejlesztések, projektek indulnak el, a felhasználók folyamatosan értesítéseket kapnak majd az aktualitásokról. 

A projekteket bemutató térkép az alábbi linkre kattintva érhető el: www.mimap.hu

Ezen a linken ITT pedig a folyamatosan gyarapodó, megtervezett, kivitelezés előtt álló beruházásokról érhető el további információ.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!