Ugrás a tartalomra

Elkészült a miskolctapolcai park, még egy utolsó bejárást tartottak a területen

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. július 13. csütörtök 16:59
Befejezettnek tekinthető a parkfelújítás Miskolctapolcán, amint megérkezik a közbeszerzési hatóság pozitív visszajelzése, megnyithatják a komfortpontokat, majd a pavilonokat is.
Juhász Ákos képgalériája

A város egyik leglátogatottabb turisztikai övezetének komplex fejlesztését bő egy évvel ezelőtt kezdték, a projekt részeként a Csónakázó-tó és a sétányok, a tapolcai őspark jelentős része, a terület víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-csatornái, illetve elektromos hálózata is megújultak mostanra. A felesleges iszaptól is megszabadították a tavat, valamint új pavilonokat, utcabútorokat, kandelábereket telepítettek. Ezeken túl napozóteraszokat és konzolos stégeket is létesítettek.

A parkfelújítás egy újabb mérföldkő Miskolctapolca életében, és ezt most már az ide érkező turisták és a pihenni vágyó helyiek is megcsodálhatják. A városrész újra valódi csillogó ékköve lehet a miskolci turisztikai életnek.

Csütörtökre még egy utolsó bejárást szervezett Szopkó Tibor (Velünk a Város, Momentum) alpolgármester, hogy a közgyűlés tagjai saját szemükkel is meggyőződhessenek a beruházás elkészültéről. Az alpolgármester úgy fogalmazott, szerette volna politikustársait megismertetni a beruházás nehézségeivel, illetve természetesen annak eredményeivel is.

- Az is cél volt, hogy közösen vigyük a jó hírét ennek a fejlesztésnek, és a negatív híreket itt, a helyszínen oszlassuk el - mondta Szopkó Tibor. - Képviselőtársaim részéről pozitív visszajelzések érkeztek, de pontosan tudjuk, hogy van még néhány elvégzendő feladat.

Az eredeti tervek szerint március végén be kellett volna fejezni a kivitelezést, de május végére módosították a határidőt, kiderült ugyanis, hogy a bobpályához vezető híd (amin eredetileg csak egy kisebb felújítást végeztek volna el) teljesen elkorhadt és balesetveszélyessé vált a faszerkezet, ezért teljesen újat kellett építeni.

Mostanra azonban mindennel elkészültek, a park kivitelezésének készültségi foka 100 százalék - mondta Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal Pályázati Főosztályának vezetője, hozzátéve: a műszaki átadás-átvétel folyamatban van.

- Minden szakági műszaki ellenőr szerint maradéktalanul megvalósult a kiviteli tervben szereplő műszaki tartalom. Már csak a közbeszerzési hatóság visszajelzésére várunk, ezt a napokban várjuk, és ha ez pozitív lesz, akkor sikeresen lezárhatjuk a műszaki átadás-átvételt, megnyithatjuk a komfortpontokat, majd a pavilonokat is - mondta.

A bejáráson ellenzéki politikusok is részt vettek, Gazdusné Pankucsi Katalin (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, szemmel látható a megújulás, ha egy-egy apróbb, de könnyen javítható problémát észre is vett. Azt mondta, minden beruházásnak örülni kell.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!