Ugrás a tartalomra

Elkészült a villanyrendőri buszmegálló – mától újra használható

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. augusztus 24. szerda 09:33
Ahogy a múlthéten ígérték, péntektől ismét birtokba vehették a miskolciak a Villanyrendőrnél található, felújított buszmegállót. Az építési terület lehatároló kordonokat reggel elbontották, a Városgazda pedig nagytakarítást végzett a területen.

Mindenképpen be kellett avatkozni a balesetveszély miatt - hangsúlyozta Szopkó Tibor alpolgármester, aki a több mint 4 millió forintos beruházás bő felét, 2 millió forintot saját önkormányzati képviselői keretéből finanszírozott.

Elmonda, 200 négyzetméternél is nagyobb felület újult meg mostanra a Szemere úti buszmegállóban.

- Kiemelten kezeltük a feladatot, hiszen ez az egyik legforgalmasabb tömegközlekedési csomópontja Miskolcnak - tette hozzá.

Azt is elmondta, az időjárás némileg hátráltatta a munkát, ezért csúszott picit az átadás, de péntek reggel újra birtokba vehették a buszra várakozók a megállót.

Az alpolgármester elmondta azt is, szeretnék folytatni körzetében a burkolatok felújítását, cseréjét - még akkor is, ha szűkösek az anyagi keretek, és drágák az alapanyagok.

- A mostani egy pilot-projektként is felfogható: megnézzük, mennyire lesz időtálló, jól használható ez a típusú burkolat - mondta.

Amennyiben jól vizsgázik, a következő években akár folytathatják is a cserét a Kazinczy és Déryné utcában, a Hősök terén, a Kandia-közben, vagy éppen a Szinva teraszon.

- Ez valószínűleg csak ütemezetten fog menni, egyszerre nem fogjuk tudni megvalósítani, annak nincs realitása - mutatott rá Szopkó Tibor.

Fotók: Juhász Ákos

A Villanyrendőrnél található, rendkívül nagy utasforgalmat bonyolító buszmegálló burkolatcseréjét január végén kezdték meg. Előbb eltávolították a teljesen összetöredezett, balesetveszélyessé vált köveket, majd a szintkülönbség és veszélyes helyzetek elkerülése miatt körbebetonozták a járdaszegélyeket és az akna fedlapokat. Ezt követően kétféle színű, fagyálló, 35x17 centiméteres, csúszásmentes lapokkal burkolták a buszvárót.

A munka miatt átmenetileg kicsit közelebb került a buszmegálló a főutcához, a városi járatok a villamosmegálló közelében, egy népszerű vendéglátóhely előtt álltak meg, amíg tartott a munka.

Egy héttel ezelőtt az utolsó fázisába érkezett a Szinva terasznál található buszmegálló burkolatának felújítása, a fugázással maradt még adós a kivitelező. De mivel ezzel is végeztek, így péntek reggeltől ismét a megszokott helyen várhatják a miskolciak az MVK buszait.
 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!