Ugrás a tartalomra

Elkezdi a DVTK – új csapatkapitánnyal az NB I-ért

Soós Péter
Utoljára módosítva
2021. július 30. péntek 09:41
A hazánkban edzőtáborozó szaúd-arábiai Al-Hazem FC ellen lejátszotta utolsó nyári felkészülési mérkőzését (1–1) múlt hét szombaton a DVTK, a piros-fehérek vasárnap 19 órától már Felcsúton, a Csákvár ellen kezdik meg az NB II idei kiírását.

Vasárnap megkezdi NB II-es szereplését a DVTK, a mérkőzést felvezető pénteki sajtótájékoztatón az új csapatkapitányt is bejelentették.

Kondás Elemér a bajnoki rajt kapcsán elmondta: az, hogy hogyan sikerült a felkészülés, valójában a bajnokikon derül majd ki. A cél azért mindenképpen a feljutás, a legnagyobb vetélytárs pedig a Vasas, a Pécs, a Győr, az Ajka, a Nyíregyháza és a Szolnok lehet.

– Szerencsések vagyunk, mert kevés sérüléssel abszolváltuk az előszezont – összegzett Kondás Elemér vezetőedző. – Oláh Bálint küzd egy betegséggel, illetve Orosz Donát kisebb bokagonddal. A kezdőcsapattal kapcsolatban azt mondhatom, sokat kell majd rotálnom, mert hat mérkőzésünk lesz augusztusban, ráadásul sok új játékosunk van. Az is fontos lett volna, hogy mindenki 90 percet játsszon az edzőmeccsek során, de ennél is lényegesebb volt, hogy mindenki kapjon játéklehetőséget – mondta a miskolciak szakvezetője, hozzátéve: fontos a jó kezdés, így egyelőre csak a Csákvárral foglalkoznak.

A csapat választotta, a vezetőedző kritirumai alapján. | Fotó: Mocsári László

Márkvárt Dávid távozásával új csapatkapitánya is lett a piros-fehéreknek Polgár Kristóf személyében. Őt a csapat választotta ki, Kondás Elemér csupán a kritériumokat mondta el játékosainak – helyettese Hegedűs János és Dejan Karan lesz.

A hátvéd azt mondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy rá esett a választás, a pályán pedig két helyettese is segíteni fogja rutinjával. Azt is kiemelte a fiatal „csk”, hogy valamivel nehezebb az NB II-es csapatokra készülni, főleg a videókra támaszkodhatnak majd.

A diósgyőriek egyébként először játszanak tétmérkőzést az Aqvital FC Csákvár ellen. A találkozót – melyet a Tersztyánszky Ödön Sportközpont centerpályájának felújítása miatt a Pancho Arénában rendeznek – ingyenesen tekinthetik meg a Felcsútra látogató szurkolók.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!