Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a tiszaújvárosi triatlon ünnep

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 05. péntek 16:48
A Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál július 4-7. között kínál szurkolási, sportolási és kikapcsolódási lehetőséget a hazai és külföldi sportbarátok számára. A sportág legnagyobb hazai ünnepén rendezik meg a 25. Triatlon Világkupát és a Triatlon Junior Európa-kupát, 35 ország sportolóinak részvételével.
Fotó: Tiszaújvárosi Triatlon Klub

A nyári tiszaújvárosi triatlon programok állandó részét képezi, hogy a szervezők, a Márkus-család, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub, a Tiszaújvárosi Önkormányzat Képviselő testülete, a barátok, az ismerősök - a nagy menetelés megkezdése előtt - ellátogatnak a Dísztó partjára, dr. Márkus Gábor szobrához. A tiszaújvárosi triatlon sport meghonosítójának, a világkupa, a nagyhét elindítójának emléke előtt július 4-én, csütörtökön tisztelegtek az egybegyűltek - ismertették a szervezők sajtóközleményükben. 

A fesztivál nyitónapján, a MOL Petrolkémia Napon - este 6 órakor - elindult a szabadidősport program, méghozzá kerékpározással. Az óvodások a városközpontban kijelölt 250 méteres kört teljesítették, míg a nagyobbak és felnőttek a hétvégi világkupa kerékpáros pályáján tekerhettek 4 km-t. A szervezők nem kevesebb, mint 1338 teljesítőt regisztráltak. 

Az ünnepélyes megnyitót a város Főterén tartották meg, ahol Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság társelnöke, Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője, Császár Péter, a főtámogató MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója és Márkus Balázs, a Szervező Bizottság társelnöke osztotta meg az eseményhez, a jubileumhoz, a négynapos programhoz kapcsolódó gondolatait az egybegyűltekkel.

Ezt követően Tabáni István, majd az erdélyi Bagossy Brothers Company szórakoztatta a színpadon a nagyérdeműt.

Ami a szálláshelyeket illeti, Tiszaújváros lassan kitehetné a „megtelt”-táblát. A nemzetközi versenyekre valamennyi földrészről regisztrált sportolók, kísérők többsége mára már elfoglalta helyét a városban, olyannyira, hogy sokan utolsó edzéseiket is itt abszolválják.

Pénteken megérkezett az olasz Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség (Europe Triathlon) elnöke, aki rendszeresen visszatérő vendége a rangos eseménynek. 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!