Ugrás a tartalomra

Ellipsum – várják, hogy nyithassanak

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 31. szerda 16:36
Élmények, kikapcsolódás, feltöltődés – ezt kínálja majd a miskolctapolcai Ellipsum Strandfürdő. A komplexum elkészült, a világjárvány miatt azonban egyelőre nem lehet tudni, mikor nyithat meg. Közép-Európa egyik legnagyobb wellness centruma mérföldkő Miskolc turisztikai életében. A négy évszakos fürdő minden korosztálynak igazi élményt kínál. A Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője bízik benne, hogy ezt nemsokára a látogatók is megtapasztalhatják.
Minap-archív fotó: Juhász Ákos

Víz nélküli medencék, üres pihenőszékek, csöndes csúszdák – jelenleg ezek képe fogad minket Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb wellness centrumában. A miskolctapolcai Ellipsum Élmény- és Strandfürdő műszaki átadása már tavaly év végén megtörtént, a nyitás azonban várat magára. A világjárvány miatt ugyanis egyelőre nem lehet tudni, mikor fogadhat vendégeket a komplexum. Ha azonban megnyithat, minden korosztálynak tartogat majd élményeket.

Az egyik legérdekesebb részlet a 4-es épületben kapott helyet. A csúszdák érdekessége, hogy mindhárom az épületből indul, és ott is végződik. Az egyik VR szemüveges csúszásra alkalmas, a másik „versenycsúszásra”, ahol fénypontokat lehet majd megérinteni, és versenyezni lehet abban, ki gyűjt többet, és milyen gyorsasággal. A harmadik az úgynevezett fánkos csúszda, ami egy nagy dobban fordul meg, és úgy ér vissza az épületbe.

Az öt ellipszis alakú épületben valamennyi korosztály külön részleget kapott, van sakk-, pezsgő-, élmény- és wellness-medence, a legkisebbeknek pedig gyermekmedence és vizes játszótér is.

Mindezt azonban egyelőre nem lehet kipróbálni, a járvány miatti bizonytalan helyzetben a benti medencékben sincs víz. Koreny György, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője a Miskolc Televíziónak elmondta, a beruházás elkészült, jelenleg előkészítő munkákat végeznek a vendégek fogadására. – Alig várjuk már mi magunk is, hogy a pandémia végével ezt végre megérjük.

A fürdő a tervek szerint nyáron ötezer, télen több mint ezer vendég fogadására lesz képes. Ha megnyithat, a remények szerint éves szinten mintegy 250-280 ezer új látogató érkezhet Miskolcra. Ez azt jelenti, hogy megduplázódhat az eddigi vendégforgalom az üdülőterületen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!