Ugrás a tartalomra

Élmezőnyben végeztek a miskolci karatékák

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 26. kedd 12:15
Az UTE Megyeri úti Jégcsarnokában lebonyolított viadalon a miskolci Justitia Fuji-Yama SE versenyzői is megmérettetek, akik közül többen dobogós helyezést értek el, valamint két versenyző magyar bajnok lett. 
A képen balról jobbra: Kis Virág (edző), Szilágyi Gergő, Elekes Máté, Bérczes Botond, Tóth Vanda, Nagy Gréta, Harangozó Ákos, Pálinkás András (edző)

Április 23-24. között 60 klub közel 700 versenyzőjének részvételével rendezték az idei WKF Karate Magyar Bajnokságot. A legrangosabb magyar versenyen a gyermektől a mastersekig számos korcsoportban léptek tatamira a karatésok, és a para-karatésok is bemutatták tudásukat.

Az első napon a gyermek és ifjúsági kategóriák kerültek lebonyolításra. Szombaton a 8-9 éves fiú kata C kategóriában Kazai Bendegúz állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Vasárnap értékes kvalifikációs pontokat szerzett az ősszel megrendezésre kerülő Korosztályos Világbajnokságra Tóth Vanda, aki az U21 női kata versenyszámot megnyerte, valamint Bérczes Botond, aki a junior férfi katások mezőnyében végzett a 2. helyen - számolt be a versenyről a Justitia Fuji-Yama SE.

A jövőre Budapesten megrendezésre kerülő WKF Felnőtt Világbajnokság szervezői gárdájába jelentkeztek az egyesület sportolói (Dávid Kira, Dávid Kitti, Bérczes Botond, Elekes Máté), akik a Magyar Bajnokság lebonyolítását is segítették, amely egyben főpróbaként is szolgált. 

Eredmények: 
8-9 éves fiú kata C kategória: 1. Kazai Bendegúz
8-9 éves lány kata B kategória: 2. Huszár Bianka
10-11 éves lány kata C kategória: 5. Huszár-Kovács Boglárka
12-13 éves lány kata C kategória: 3. Kovács Lilla
12-13 éves lány kata C kategória: 5. Gajdos Réka
Junior férfi kata: 2. Bérczes Botond
Junior férfi kata: 3. Harangozó Ákos
Junior férfi kata: 5. Elekes Máté
U21 női kata: 1. Tóth Vanda
U21 női kata: 3. Nagy Gréta
Felnőtt férfi kata: 7. Szilágyi Gergő
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!