Ugrás a tartalomra

Elnöki ügy: újraválasztották Márki-Zay Pétert

Magyar Hang
Utoljára módosítva
2022. június 19. vasárnap 11:57
Szűkszavú Facebook-bejegyzésben jelentette be szombat késő este Márki-Zay Péter, hogy újra a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökének választotta őt a mozgalom országos közgyűlése.

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltjének két kihívója akadt, Magyar György ügyvéd és a mozgalom egyik tagja, Deutsch Tibor is pályázott az MMM elnöki tisztségére. Márki-Zay Péter bejegyzése szerint azonban a közgyűlés őt erősítette meg a korábban betöltött posztjában - írta meg a Magyar Hang.

Az MMM közleménye szerint a 149 érvényes szavazatból mind a 149 szavazatot Márki-Zay Péter kapta. A három jelölt közül Magyar György még a szavazás előtt visszalépett a jelöléstől.

A mozgalom közleménye szerint új elnökségi tag lett Kiss Balázs (102 szavazat), Bana Tibor (93 szavazat), Ember Péter Pál (87 szavazat), Szabó Margit Momó (83 szavazat) és a szavazás előtt az elnökségi aspirációt feladó Magyar György (74 szavazat). A hatodik elnökségi tag kiválasztásakor egyformán 73-73 szavazatot kapott Gurzó Ákos és Tikk László, végül utóbbi lett a befutó. Gurzó Ákos visszalépett, ezzel megőrizte a kommunikációs igazgatói pozícióját. A felügyelőbizottsági tagok Bod Péter Ákos, Mellár Tamás és Pákozdi Éva voltak.

További hírek

Olvasnivaló