Ugrás a tartalomra

Először indultak formációs magyar bajnokságban, azonnal meg is nyerték

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. október 04. kedd 11:12
Első Formációs Magyar Bajnokságán három csapattal és négy koreográfiával indult a Miskolcz-Revital TSE, és - mondhatni - egyből taroltak, hiszen egy magyar Bajnoki címmel és több bajnoki dobogós helyezéssel tértek haza.
A képek forrása: a Miskolcz-Revital TSE hivatalos Facebook-oldala

- Egyesületünk 16. éve működik sikeresen városunkban, hosszú évek óta pedig Miskolc legeredményesebb versenytáncklubja, melynek alapja a magas szintű táncos képzés mind az egyéni, mind a csapat szintű versenyeztetés terén - nyilatkozta Süttő-Tombácz Anikó, az egyesület elnöke, edzője.

Partnerével, Süttő Roland vezetőedzővel ötszörös Profi Magyar Bajnokok, valamint többszörös Világ- és Európa- bajnoki középdöntősök, miközben szinte a kezdetektől egyengetik a felnövekvő táncosok karrierjét.

Párosaik Magyar Országos és Területi Bajnoki dobogós, döntős helyezésekkel büszkélkedhetnek, és már több ízben képviselték hazánkat különböző kontinensviadalokon. Versenyző csoportjaik tánciskolás megmérettetések állandó érmes résztvevői.

- A rengeteg verseny és szép eredmény mellett úgy gondoltuk, hogy itt az idő kipróbálni magunkat a csapatversenyek, a formációs műfaj legmagasabb szintű országos megmérettetésén is - tették hozzá. - A párosainknak a csapatban való versenyzés viszonylag új terület volt; számukra rögtön két koreográfia: egy latin és egy standard is készült, viszont a folyamatos és aktív egyéni versenyzés, edzőtáborozás és rendszeres képzések miatt szűk 3-4 intenzív hónap állt rendelkezésre a felkészülésre. A junior és ifjúsági lányformációinknak viszont a tánciskolás versenyek miatt ez a terep már viszonylag ismerős volt.

- A kihívást jelentő időhiány ellenére az eredmények igazolták azt - amiben egyébként hiszünk -, hogy a magasszintű táncos képzés elengedhetetlen "táptalaja" egy minőségi formációnak, amellett, hogy tudatosan odafigyelünk a műfaj sajátossága miatti specifikus felkészülésre és kivitelezésre - fogalmaztak.

Süttő-Tombácz Anikó és Süttő Roland megköszönte Bátor Tamás és Hercsik Zsuzsanna (U21-es Magyar Bajnokok), Baráth Péter és mindenki odaadó, fáradhatatlan munkáját, "akik közreműködésével ilyen gyönyörű eredmények születtek”.

Eredmények:

Felnőtt Társasági Táncok - "The Great Gatsby” Latin Formáció: 1. helyezés
A Magyar Bajnok csapat koreográfusa: Bátor Tamás és Hercsik Zsuzsanna, edzőik: Süttő Roland és Süttő-Tombácz Anikó

Felnőtt Társasági Táncok - "I was here” Standard Formáció: 3. helyezés
A Magyar Bajnoki bronzérmes csapat koreográfusa Baráth Péter, edzőik: Süttő Roland és Süttő-Tombácz Anikó

Junior Latin Lányformáció - "Flip Flop and Fly” jive koreográfia: 2. helyezés
A Magyar Bajnoki ezüstérmes csapat koreográfusa Süttő Roland, edzőik: Süttő-Tombácz Anikó, Süttő Roland és Baráth Péter

Felnőtt Latin Lányformáció - "Texas” koreográfia: 3. helyezés
A Magyar Bajnoki bronzérmes csapat koreográfusa és az edzők: Süttő Roland, Süttő-Tombácz Anikó és Baráth Péter.

Az élet nem áll meg a klubnál, hiszen folytatódnak a versenyek mind a párosaik, mind a csapatok számára.

- A versenyszezon közepén vagyunk, osztályos Országos Bajnokságok klubközi és Ranglista versenyek, csapatversenyek jönnek hétről hétre - tették hozzá a vezetők.

A Formációs Magyar Bajnokságot követő napon két párosuk maradt még a Gála Kupán versenyezni (Apró Marcell - Szabó Csenge és Kőhegyi Imre - Varga Popovics Regina). Korosztályában és osztályában mindkét duó első helyezést szerzett.

Felnőtt C Latin: Apró Marcell és Szabó Csenge 13 párosból 1. helyezés
Junior II D Latin: Kőhegyi Imre és Varga-Popovics Regina: 10 párosból 1. helyezés, valamint Ifjúsági D Latin: 9 párosból 4. helyezés.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!