Ugrás a tartalomra

Elrajtoltak! Már zajlik a Miskolc-Kassa Ultramaraton

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 06. szombat 12:22
A pandémia miatti háromszori halasztás után ismét Kassa-Miskolc Ultramaraton futóverseny! Idén kétszer annyian, mint legutóbb, két évvel ezelőtt.
Fotó: Juhász Ákos

Ebben az évben Miskolcról, a Városház térről rajtolt el a mezőny, innen Sajóvámos, Szikszó, Hernádkércs, Abaújszántó, Vizsoly, Gönc, Kéked, Nyizna Misla és Krasna érintése után érkeznek meg a sportolók Kassára, a Szent Erzsébet-dóm mellett kijelölt célba.

2019-ben – 20 év kihagyás után – nagy sikerrel rendezték meg ismét a Kassa-Miskolc Ultramarathon futóversenyt. A Covid-járvány meggátolta, hogy 2020-ban folytathassák a sorozatot.

A III. Kassa-Miskolc Ultramarathonnal a hazai és külföldi hosszútávfutó társadalom számára kínálnak remek megméretési lehetőséget. A példásan összefogó két testvérváros és megye, valamint a váltópontként fontos szerepet vállaló települések közötti összesen 115 kilométeres távot magyar, dél-afrikai és szlovák futók teljesítik. A mezőny több mint kétszer akkora, mint két évvel korábban: 42 egyéni induló, 1 páros és 40 váltó kezdő embere volt ott a rajtnál.

A magyar-szlovák sportbarátságok ápolását is szolgáló, határon átnyúló verseny fővédnökségét Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára, Jaroslav Polacek, Kassa főpolgármestere, Veres Pál, Miskolc polgármestere, Rastislav Trnka, a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke és Bánné Gál Boglárka, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke vállalta el. Védnökként állt az esemény mellé Radoslav Fedor, Kassa megye rendőrfőkapitánya, Molnár Ottó, Kassa város rendőrkapitánya, Kiss Attila, B.-A.-Z. megye rendőrfőkapitánya és Miskolczi István, Miskolc rendőrkapitánya.

Az indulók között van a Fancsalban élő 2019-es győztes, a címvédő Bogár János ultrafutó legenda és a szintén megyénket reprezentáló, az utóbbi hónapokban szép eredményeket elérő Kohári Szabolcs, aki az új generáció rendkívül tehetséges képviselője. Az egyéni és páros indulók 6 órakor, a váltók 7 órakor kezdtek. A pálya útvonala megtekinthető ITT
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!