Ugrás a tartalomra

Elrendelte a Kúria a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálását

MTI
Utoljára módosítva
2024. július 08. hétfő 08:07
Miután az Alkotmánybíróság pénteken hatályon kívül helyezte a Kúria eredmény-jóváhagyó döntését, új fejezettel bővül a főpolgármester választási mizéria.
Még mindig nem dőlt el. Fotó: mandiner.hu

A Kúria honlapján vasárnap közzétett végzés szerint a testület a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) korábbi határozatát részben megváltoztatva elrendelte a főpolgármester-választáson leadott összes érvényesnek nyilvánított szavazat átvizsgálását, újraszámlálását és a főpolgármester-választás eredményének az érvényes szavazatok újraszámlálása alapján meghatározott megállapítását.
A végzés ellen további jogorvoslatnak helye nincs - írták.

Az Alkotmánybíróság pénteki határozata szerint alaptörvény-ellenes volt a főpolgármester-választás eredményét megállapító június 26-i kúriai végzés, ezért a Kúriának új döntést kell hoznia.

"Türelemmel várom az újraszámlálás lebonyolítását és eredményét. Maximálisan egyetértek Magyar Györggyel (Karácsony Gergely ügyvédje - a szerk.) és immár a Kúria is így látja: hibázott az NVB, amikor csak az érvénytelen szavazatok újraszámlását rendelte el" - reagált az újabb döntésre Vitézy Dávid

Karácsony Gergely így reagált: „Na hát ez történik, amikor az alkotmánybírák vélt vagy valós politikai elvárásoknak kívánnak megfelelni, és bemondásra újraszámoltatják a főpolgármester-választás érvényes szavazatait” – írta a döntésre reagálva a főpolgármester.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!