Ugrás a tartalomra

Eltűnt Kabai Lóránt, miskolci költő

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 24. hétfő 10:38
A miskolci születésű költő, író, képzőművész, a Műút folyóirat 45 éves alapító szerkesztője október 22-én távozott ismeretlen helyre. A férfit jelenleg is keresi a rendőrség.
Fotó: police.hu

Eltűnt k.kabai lóránt néven ismert költő, író, szerkesztő október 22-én, amikor VI. kerületi lakásából távozott ismeretlen helyre - írja honlapján a rendőrség

A rendelkezésre álló adatok szerint a 45 éves férfi október 22-én VI. kerületi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott, a rendőrök jelenleg is keresik. Kabai Lóránt 180 cm magas, átlagos testalkatú, szakállas.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a férfi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

A miskolci születésű író 1993-tól publikál: verseit, prózáit és fordításait több irodalmi folyóirat is közölte, kritikái, recenziói, esszéi, tanulmányai, riportjai, interjúi is több médiafelületen megjelentek. Kritikáit és tanulmányait többek között a Magyar Narancs, az Élet és Irodalom és a Népszabadság jelentette meg. A miskolci származású költő a Műút alapító szerkesztője. Legutóbbi verses kötetét 2021-ben adták ki Moaré címmel. Számtalan hazai és külföldi csoportos kiállításon szerepelt grafikákkal, fotókkal, festményekkel, kollázsokkal és mail art munkákkal, összesen tizenkét önálló kiállítása volt. 2020-ban Miskolc városa Szabó Lőrinc irodalmi díjjal ismerte el munkásságát. 

További hírek

Olvasnivaló