Ugrás a tartalomra

Elveszettnek hitt meséket tár elénk az Észak-Keleti Átjáró

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 18. szombat 18:10
Elveszettnek hitt mesék Fényesvölgyből címmel jelent meg a miskolci székhelyű Észak-Keleti Átjáró Kulturális és Tudományos Egyesület meséskönyve. 

Az egyesület szerteágazó tevékenysége mellett az interdiszciplináris tudományos folyóiratok szerkesztését, valamint a várostörténeti képeskönyvek és értéktárak kiadását követően rukkolt elő gyermekeknek (is) szóló darabjával.

Az egyesület célja az észak-kelet magyarországi régió kulturális életének fejlesztése, a vidék és vidéki városok kulturális és tudományos életének élénkítése, színesítése, valamint a kapcsolatteremtés a környező régiókkal. Az egyesület egyrészt a város, másrészt a vidék fejlesztését, társadalmi-kulturális és ezzel együtt gazdasági életének fellendítését tűzte ki célul.

Megannyi szakkör, műhelyfoglalkozás és nyári tábor fűződik a nevükhöz.

"A mese akkor hat, ha a történet reflektál, megérint, és jó esetben inspirál is. A könyv meséi különállóak, szereplői a városi térben élik át kalandjaikat, ahogyan a felnövekvő gyerekek többsége is manapság, kirándulni a Bükk hegységbe járnak, csínytevéseik, nemes cselekedeteik pedig összefonódnak a helyi kulturális örökség generációkon átívelő üzeneteivel"

– vallja a szerző. A Darázs Richárd tollából fakadó meséket Török Eszter grafikái teszik vizuálisan is izgalmassá – gyermeknek, szülőnek egyaránt. A kiadványt tavaly decemberben adták ki.

Fényesvölgy „terebélyes tölgyfái és hórihorgas bükkfái között” izgalmas kalandozásoknak lehetünk tanúi. Tündérek, varázsigék, titkos recept, rejtélyes küldemény és száz macska, no meg egy elveszett mese... Birs Borika, Meggyes Medárd és Som Simon – a Bükk mellett egyre inkább a várost is felfedezik, bejárják Tapolcától Lillafüredig a vidéket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!