Ugrás a tartalomra

Energetikailag is korszerűbb orvosi rendelőt adtak át Szirmán

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. november 02. szerda 16:54
A Halom utcai felújított épületbe hamarosan visszaköltözhetnek az orvosok és védőnők, november közepétől várják a betegeket.
Fotók: Horváth Csongor

A fejlesztés során kicserélték az ablakokat, a villamos- és szennyvíz-hálózatot, az épületet szigetelték, és hamarosan végeznek a napelemek telepítésével is. Cseléné Figula Edina (Velünk a Város), a körzet önkormányzati képviselője nagyszerűnek nevezte, hogy a teljes energetikai felújítás megtörténhetett a jelenlegi helyzetben, amikor minden a megtakarításról szól.

Elmondta, a víz- és a fűtésrendszer már annyira rossz állapotba került az intézményben, hogy különösen időszerű és elengedhetetlen volt a felújítás elkezdése. Nemrégiben sikerült is a teljes épület korszerűsítését elvégezni - amíg tartott a munka, a rendelések egy része "helyben" maradt a református egyháznak köszönhetően: egy helyiséget rendelkezésre bocsátottak.

A szerdai átadás alkalmával Varga Andrea alpolgármester "különösen fontos előrelépésnek" nevezte a korszerűsítés befejezését.

- Energetikailag megújult az orvosi rendelő, ami különösen fontos a mostani, magas energiaárak időszakában. Fontos, hogy ilyenkor is biztosítani tudjuk az egészségügyi alapellátást - húzta alá az alpolgármester, aki megköszönte az orvosok és betegek türelmét és együttműködését.

Elhangzott, a költözést november 11-én kezdik meg, a rendelést az azt követő napokban kezdik meg a több mint 100 millió forintból megújult épületben.

Miskolcon további három rendelő felújítása vagy építése jelenleg is tart: a Kiliánban egy teljesen új Egészségházat építettek, a Kazinczy és a Kiss Ernő utcai rendelő felújítása pedig jelenleg is tart. Ezeket igyekeznek mielőbb átadni a lakosságnak - mondta Varga Andrea.

- További orvosi rendelők felújítására is megvannak a tervek. A legsarkalatosabb kérdés jelenleg a volt vasgyári SZTK-ban, a Kerpely Antal utcán lévő orvosi ellátások átköltöztetése: a Kórház utca 1. szám alatt egy modern, új orvosi rendelő kialakítását tervezzük - tudatta az alpolgármester, hozzátéve: ez a fejlesztés azonban már biztos, hogy a következő uniós ciklus támogatásaiból valósulhat meg. Ezért is bíznak benne, hogy ezek a pályázati források mielőbb megnyílnak.

További hírek

Olvasnivaló