Ugrás a tartalomra

Erdei Sándor: „abszolút oltáspárti vagyok”

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 13. szombat 13:56
Minél több embert minél gyorsabban be kell oltani – hangsúlyozta a Velünk a Város önkormányzati képviselője, az egészségügyi bizottság elnöke.

Az elmúlt napokban nagy vihart kavart egy posztja, amelyben azt fogalmazta meg, hogy lehessen választani a vakcinák közül, ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök megígérte a magyaroknak. – A miskolci Fidesz azonban mostanában a Velünk a Város önkormányzati képviselőinek Facebook-posztjaival van elfoglalva, és ezek félremagyarázásával próbálnak pár másodpercnyi hírnevet szerezni, és próbálnak úgy tenni, mintha dolgoznának – fogalmazott Erdei Sándor. Hozzátette: úgy tűnik, a miskolci Fidesz már Orbán Viktorral sem ért egyet.

– Egy Facebook-posztom után indítottak ellenem politikai hadjáratot. Miközben én pont, hogy azt írtam le: minél gyorsabban be kell oltani minél több embert. De adják meg annak is az esélyét, hogy az idős, beteg emberek választani tudjanak a jelenleg kapható vakcinák közül – fogalmazott most Erdei Sándor, aki az önkormányzat Egészségügyi Bizottságának alelnöki posztját is betölti. – Sok idős ember hetek óta vár arra is, hogy legalább oltópontra behívják más vakcinára, ha már helyben, a háziorvosoknál csak kínai Sinopharm áll rendelkezésre. Arról is hallani, hogy 40, 50 éves embereket is oltanak, miközben a 70 évnél idősebbek várnak. Fejetlenség van az oltási tervben.

Erdei Sándor egy korábbi közgyűlésen

Több borsodi településről ugyanis azt az információt kapta, hogy vagy a kínaival oltakoznak a helyiek, vagy semmivel, más vakcina egyelőre nem áll rendelkezésre. – Még csak nem is magával a kínai vakcinával van bajom, engem például nyugodtan beolthatnak vele. Arra igyekeztem felhívni a figyelmet, hogy lehessen választani, ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök egy decemberi rádióinterjújában elmondta. Ma viszont inkább azt látom, hogy hiba csúszott az oltási tervbe, sokan nem tudják, milyen rend szerint tudnának oltakozni.

„Az oltást fontosnak tartom, magam is regisztráltam, és erre buzdítok mindenkit, hiszen én is szeretném, ha ezen minél előbb túljutna az ország, a világ."

– De azt gondolom, abban semmi rossz nincs, ha több vakcina közül lehetne választani ezeken a vidéki településeken is. A Fidesz persze politikai ügyet akar ebből faragni, azzal vádolnak, hogy ellenzem az oltakozást. Holott abszolút oltáspárti vagyok, csak kérnék más vakcinákat is az idős, beteg emberek számára – hangsúlyozta a Velünk a Város önkormányzati képviselője.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!