Ugrás a tartalomra

Érdemes figyelemmel lenni: a héten átépül a GYEK

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 26. szerda 14:54
A megyei kórház központi betegellátója közvetlen összeköttetést kap a helikopterleszállóval. A beruházás részeként az ehhez szükséges hídelemeket január 28-án, pénteken szállítják az intézménybe.

Beruházásokkal, korszerűsítésekkel újul meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban a gyermeksürgősségi ellátás. Az ország második legnagyobb gyermekgyógyászati centrumában egyebek mellett bővítik a gyermeksürgősségi és traumatológiai ambulanciákat. Megújul a teljes műtőblokk, valamint a központi betegellátónak közvetlen összeköttetése lesz a helikopterleszállóval.

Ez az összeköttetés – amely egy zárt függőfolyosó – a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ és a Központi Betegellátó Épület között helyezkedik majd el.

A beruházás részeként az ehhez szükséges hídelemeket január 28-án, pénteken szállítják az intézménybe

A beszállítási útvonal biztosítása érdekében az érintett útszakaszt január 27-én, csütörtökön 16 órától másnap éjfélig a hídelemek szállítása miatt lezárják – ugyanitt ugyanekkor parkolási és megállási tilalom is életbe lép.

Mindezek mellett a kórház felhívja figyelmet: január 28-tól a Központi Betegellátó épületében található felnőtt sürgősségi osztály (SBO) mentőparkolója építési terület lesz, így az említett helyszínen megállni szigorúan tilos és balesetveszélyes!

További hírek

Olvasnivaló