Ugrás a tartalomra

Erőművek éjszakája: A MIHŐ újra meglepte a Mesevár ovisait

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2022. október 28. péntek 14:04
A MIHŐ különleges programmal és ajándékokkal készült a Mesevár Óvoda csemetéinek az Erőművek Éjszakája alkalmából. 

Október utolsó péntekjén újra megrendezik az Erőművek Éjszakáját, amellyel egy időben ünneplik a Távhőszolgáltatás napját is. A programhoz Miskolc is csatlakozott. Délelőtt a Miskolci Hőszolgáltató Kft. kollégái meglátogatták a szomszédságukban működő Mesevár Óvodát. Az Erőművek Éjszakájának alkalmából egy általuk írt, a távhőszolgáltatásról szóló mesével lepték meg az ovisokat, majd a környezetvédelemről és az energiatakarékosságról is beszélgettek a gyerekekkel.

A MIHŐ és az oktatási intézmény között évek óta szoros a kapcsolat, a távhőszolgáltató több alkalommal támogatta már a Mesevár Óvoda működését különböző felajánlásokkal, lepte meg a gyerekeket játékokkal, az ovisok pedig rendszeresen részt vesznek a MIHŐ programjain. Ezúttal sem érkeztek üres kézzel az óvodába: a kicsiknek most társasjátékkal, csőépítővel, memóriajátékkal kedveskedtek, és előkerült egy óriási színező és egy nagy társasjáték is, amivel közösen játszottak. A gyerekek mondókával és énekkel köszönték meg az ajándékokat. 

Juhász Ákos képgalériája

Kovalik Péterné, a MIOVI Mesevár Tagóvodájának intézményvezetője elmondta, az óvodában nagyon fontos számunkra a fenntarthatóság. A gyerekek újrahasznosított anyagokból készítenek dekorációs és használati tárgyakat a kreatív foglalkozások során. Legutóbb például tojástartó dobozt préseltek össze a kicsik vízzel, és abból készítettek jelvényeket. - A szülők felé pedig az első lépésünk az volt, hogy megigényeltünk egy használtolaj tárolót. Ezzel is próbáljuk a környezetünket védeni - hangsúlyozta Kovalik Péterné. 

Délután a MIHŐ megnyitotja kapuit az érdeklődők előtt. Három telephelyen, a Kenderföldi Biomassza kazánházban, a Tatár utcai Fűtőműben és a Kuala Kft. telephelyén nyújtanak betekintést a kulisszák mögé a szakemberek. A látogatók a többi közt megismerkedhetnek a faapríték tüzelésű kazánházzal és a korszerű távfelügyeleti rendszerrel, a Kombinált Ciklusú Erőművel, a Gázmotoros kiserőművel és Fűtőművel, valamint az ország egyik legnagyobb távfűtési célú geotermikus projektjével. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!