Ugrás a tartalomra

Esküt tett Miskolc újonnan megválasztott alpolgármestere

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. június 01. kedd 15:35
Badány Lajos elfoglalta hivatalát, és június 1-jétől alpolgármesterként segíti a városvezetés munkáját. Kinevezésére a megnövekedett feladatok miatt volt szükség.
Fotó: Mocsári László

A Velünk a Város frakcióvezető-helyettesének alpolgármesterré választását múlt héten csütörtökön, az online konzultáción jelentette be Miskolc polgármestere. Veres Pál a pandémiás helyzet miatt ülésezni nem tudó közgyűlés jogait gyakorolva nevezte ki alpolgármesterré Badány Lajost, aki június 1-jén lépett hivatalba. Kedden azonban előbb esküt tett a polgármesteri tárgyalóban Veres Pál polgármester, Ignácz Dávid jegyző, valamint a két alpolgármester, Varga Andrea és Szopkó Tibor jelenlétében, akik gratuláltak a kinevezéshez, és biztosították a további jó együttműködésről.

Az új alpolgármester kinevezését a sok feladat tette feltétlenül szükségessé, a bejelentés a május 27-ei online konzultáción történt meg. Az önkormányzati képviselő, a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese tárgyalási szinten beszél angolul, alapfokon szlovákul, műszaki értelmiségiként gyakorlatias, alapos, gyors és kiváló problémamegoldó képesség jellemzi. Elkötelezett a demokratikus értékek, a konstruktív párbeszéd mellett. 2019-ig a pénzügyi bizottság elnöke volt.

Badány Lajos alpolgármesterként is a miskolciakat kívánja szolgálni. A felmerülő problémák – műszaki szakemberhez méltóan – gyors, költséghatékony, ugyanakkor a lakosság elvárásainak maximálisan megfelelő, szakszerű megoldása mellett elkötelezett, ugyanakkor ismereteit gazdaságfejlesztési téren is hasznosítani tudja.

– A város jelenlegi anyagi helyzetében rendkívüli kihívást is jelent a megbízás, ami felelősséggel is jár, de ennek természetesen legjobb képességeim szerint megpróbálok eleget tenni. Szeretnék köszönetet mondani mindazon képviselőtársaimnak, hivatali dolgozóknak, akik eddig is segítették a munkámat. A jövőben még inkább számítok majd az együttműködésükre, miképpen ők és a miskolciak is számíthatnak rám – fogalmazott korábban.

A Zsarnai, a Szondi György és a Csorbatelepet is magába foglaló miskolci 1-es választókerület önkormányzati képviselőjeként továbbra is a helyiek érdekében dolgozik, ezen kívül azonban minden egyéb, korábban vállalt feladatáról lemond.

Mint ismert, az új városvezetés második alpolgármestere, Szopkó Tibor május 3-án tett esküt. Az ő kinevezését április 29-én, szintén online konzultáció keretében jelentette be Miskolc polgármestere.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke