Ugrás a tartalomra

Esőkabátba tekerték, kirabolták

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 31. szerda 11:47
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú és két felnőtt korú férfi ellen minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt, akik betörtek az időkorú férfi házába, esőkabátba tekerve megkötözték, értéktárgyait elvitték.

A vádirat szerint az egymással hozzátartozói viszonyban lévő vádlottak 2023. július elején az éjszakai órákban megbeszélték, hogy a borsodi településen lévő házban lakó, általuk korábbról ismert 70 éves időskorú mozgáskorlátozott férfihoz bemennek, tőle élelmiszereket, értéktárgyakat hoznak el - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

Mint írják, a vádlottak közül az egyik felnőtt korú férfi a lakás bejárati ajtaja előtt megállt, elkezdte rugdosni, és folyamatosan hangosan kiabálva azt követelte a sértettől, hogy engedje be. A ajtó furnérlemeze beszakadt, emiatt a sértett többször kiszólt, hogy menjen el onnan. Időközben a fiatalkorú és felnőtt korú vádlottak a ház hátsó részén lévő szobaablakot betörték, bemásztak, a folyosón talált esőkabátot a sértett fejére tekerték, így mozgásképtelenné téve behúzták a szobába és az ágyra lökték. Magukhoz vették a sértett televízióját, centrifugáját, összeszedtek különféle tisztálkodási szereket, miközben a bejárati ajtón keletkezett résen figyelte őket vádlott-társuk és rájuk kiabált, hogy a hűtőszekrényben is kutassanak. Ezt megtették, de ott számukra hasznosíthatót nem találtak.

A cselekmény során a sértett megpróbálta magáról leszedni a rátekert esőkabátot, és mindvégig kiabált a vádlottaknak, hogy menjenek el a házból. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak közül a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést, míg a büntetett előéletű felnőtt korú vádlottakkal szemben, akik közül az egyik visszaesőnek minősül fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - derül ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleményéből.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!