Ugrás a tartalomra

Észak-macedón válogatott támadót igazolt a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 06. péntek 08:54
Mirko Ivanovski a nemzetközi kupákban is szerzett rutint, a Makedonijával és a Videotonnal a BL selejtezőjében, az Astra Giurgiu színeiben az Európa Liga csoportkörében szerepelt. Az előző évben a Hajduk Split csapatával az Európa Liga selejtezőjében is játszott.

– Tudom, hogy ilyenkor mindenki ezt szokta mondani, de tényleg nagyon boldog vagyok, hogy Diósgyőrbe tudtam szerződni – nyilatkozta Mirko Ivanovski a klub hivatalos honlapjának. – Csütörtökön érkeztem meg, így egyelőre nem tudtam találkozni a csapattársaimmal és a szakmai stábbal, de nagyon várom már a közös munkát. Annyit megígérhetek, hogy 110 százalékot fogok kiadni magamból minden tréningen és minden mérkőzésen, valamint szeretnék minél több gólt lőni, egyszóval azt akarom csinálni, ami a dolgom, és amiért leszerződtettek. Négy esztendővel ezelőtt játszottam már Diósgyőrben a Videoton játékosaként, igaz, az még nem ez a gyönyörű stadion volt, hanem a régi, bár a szurkolóknak köszönhetően annak is megvolt a hangulata. Tudom, hogy itt hétről hétre sok ezer drukker látogat ki a mérkőzésekre és egyedülálló az atmoszféra. Remélem, ahogy egyre jobbak leszünk, úgy fog mind több és több szurkoló kilátogatni.

Mirko Ivanovski hazájában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, a macedón élvonalban játszott a Pelister Bitola és a Makedonija csapataiban játszott. Utóbbival bajnokságot nyert, így szerepelhetett a BL selejtezőjében is.

2010-ben leigazolta a cseh Slavia Praha, majd Lengyelországban az Arka Gdynia, Romániában pedig az Astra Giurgiu és a CFR Cluj támadójátékát erősítette – előbbivel az Európa Liga csoportköréig is eljutott –, mielőtt leigazolta a Videoton. Mivel tagja volt a fehérváriak második bajnokcsapatának, így pályafutása során második alkalommal szerepelhetett a BL selejtezőiben.

A Videotonból Törökországba vezetett az útja, az elmúlt három esztendőt pedig a horvát első osztályban töltötte a Slaven Belupo Koprivnica és a Hajduk Split csapatainál.

A DVTK szurkolói a 12-es számú mezben láthatják a pályán. Amennyiben Feczkó Tamás vezetőedző úgy dönt, akár már a péntek esti KBSC elleni felkészülési mérkőzésen is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!