Ugrás a tartalomra

Évszázados járműmatuzsálem vezeti fel a havas évszakot

mvkzrt.hu
Utoljára módosítva
2019. november 20. szerda 16:18
Nem akármilyen közlekedéstörténeti különlegességnek számít a miskolci villamostársaság 109 éves hóseprője. Az MVK Zrt. állományában szolgálatot teljesítő ereklyét kedden és szerdán bárki megszemlélheti munka, vagy legalábbis városjárás közben – olvasható a társaság honlapján.

Az M5-ös típusjelzésű gépezet régóta a közlekedésbarátok kedvencének számít, lelkesen fotózzák, amikor csak kigördül a remízből a sínekre. De feltehetően a gyerekek, a színes-nosztalgikus látványt kedvelők számára is színesíti majd a hétköznapi városképet.

Biztos, hogy senki sem lesz a főutcán, aki ne kapná fel a fejét a láttára, és mosolyodna el egy pillanatra. A 109 esztendeje szorgalmasan havat sepregető gép számára a „nagy kaland”, azaz a téli felkészülési időszak látványos része november 19-én délután és november 20-án, a déli órákban következik el. Ilyenkor az MVK Zrt. járművezetői is kihasználhatják gyakorlásra a lehetőséget, minthogy a különleges járművön, amely a síntisztítás mellett villamosvontatásra is alkalmas, rendszeresen gyakorolniuk kell, hogy megmaradjon a vezetői vizsgájuk a típusra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok