Ugrás a tartalomra

Exatlonosokkal nyitott az Ellipsum

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. június 13. vasárnap 08:30
A pénteki átadót követően szombaton nyitópartival várták a vendégeket az Ellipsum Élmény- és Strandfürdőben.
Fotó: Kiss Viktor

Gyermekprogramokkal, vízi aerobikkal, csúszdaversennyel, kézműves foglalkozásokkal és óriás társasjátékokkal igyekeztek felejthetetlenné tenni az első napot, amikor a nagyközönség birtokba vehette Miskolc legújabb fürdőkomplexumát.

A család minden tagja megtalálhatta a számára legkedvesebb szórakozási lehetőséget, hiszen a pöttöm tornától a vízi aerobicon át a csúszdaversenyig számtalan program várta a látogatókat.

Miskolc új négyévszakos élményfürdőjét az Exatlon szereplői, Kempf Zozo és Böjte is meglátogatta szombaton, hogy aztán országszerte jó hírét vigyék a borsodi megyeszékhelynek.

Amint arról beszámoltunk, pénteken hivatalosan is megnyitotta kapuit az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, ezzel lezárult a „Miskolctapolcai strandfürdő és környezetének fejlesztése” nevű projekt. A vadonatúj létesítményt Varga Judit igazságügyi miniszter, Kiss János, a miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos és Veres Pál, Miskolc polgármestere jelenlétében adták át.

A fürdőkomplexumban több mint 5 ezer négyzetméternyi alapterületen 3 tematikus fürdőcsarnok, 6 beltéri és 2 kültéri medence, 3 óriáscsúszda és számtalan további vízi attrakció szolgálja a fürdőzők kényelmét, és gondoskodik arról, hogy ne unatkozzanak az ideérkezők. Pihenőpark, napozóterasz és kültéri élményelemek várják a vendégeket, a gyermekeknek pedig saját játszótér is készült. Az egyszerre 750 vendég fogadására alkalmas fürdőkomplexumot úgy alakították ki, hogy valamennyi korosztály külön csarnokban, igényeinek megfelelően élvezhesse az Ellipsum szolgáltatásait, és a család minden generációja számára valóban élményekkel teli legyen a pihenés.

Az élmény- és strandfürdő talán legnagyobb különlegessége a 66 méter hosszú VR, azaz virtuális valóság-csúszda, amelyen csúszás közben egy speciális szemüvegen keresztül egy izgalmas, négyféle lehetőség közül kiválasztható virtuális világ tárul a csúszdázók elé. A beruházás második ütemben megvalósult, most lezárult fejlesztésnek köszönhetően 80 új munkahely jött létre a városban, és a szakmai becslések szerint a fenntartási időszak végére évi csaknem 151 000 új látogatót eredményezhet Miskolctapolcán.

Miskolc új élményfürdőjét péntek délután az a huszonöt szerencsés család próbálhatta ki elsőként, amely játszott és nyert az üzemeltető Miskolc Fürdők Kft. játékán korábban.

Arról is írtunk, hogy a nyitás napjától 30 százalék kedvezményt kapnak a miskolci lakcímkártyával rendelkezők az időkorlát nélküli jegyekre, egészen június 30-áig.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!