Ugrás a tartalomra

Ezer doboz cigarettával indult Spanyolországba

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 08. hétfő 08:29
Milliós bírságot kaphat az a huszonéves férfi, aki több mint ezer doboz cigarettával utazott volna a mediterrán országba dolgozni. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Zala vármegyében kapcsolták le a külföldi rendszámú autót.
Cigarettát akartak átcsempészni a határon / Fotó: NAV

A pénzügyőrök az M7-es autópályáról a Sormás pihenőhelyre kísértek egy bolgár gépkocsit, amiben egy fiatal testvérpár utazott. Az ellenőrzés megkezdésekor jelezték az egyenruhásoknak, hogy nyolc karton bolgár cigarettát visznek, ami megfelelt az utasforgalmi szabályoknak - tájékoztatta szerkesztőségünket közleményben Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense. 

- A járőrök elfogadták a nyilatkozatot, mégis a jármű átvizsgálása mellett döntöttek. Gyanújuk beigazolódott, mivel kiderült, hogy a fiatalok adózatlan füstölnivalón ücsörögtek. Az ülések alatti üregekből összesen 1 395 doboz török zárjegyes cigaretta került elő. A 20 éves sofőr azt mondta, hogy a Törökországban vásárolt füstrudakat ő maga rejtette el.

Az egyenruhások a több mint 3,2 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. Az elkövető milliós bírságra is számíthat.

Az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokról ITT lehet tájékozódni annak, aki külföldi utazást tervez.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!