Ugrás a tartalomra

Ezúttal arany-feketében lépnek pályára

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 25. vasárnap 12:09
A Dabas Sparks lesz a miskolci amerikafutballcsapat következő ellenfele a 2021-es Divízió 1-es bajnokságban vasárnap délután.
Fotó: Mocsári László

A miskolciak mostani ellenfele a velük együttműködő Levelek Spartans kölcsönjátékosaival kiegészülve érkezik Miskolcra. Persze – mint ismert – a hazaiak is „vegyes” csapatot alkotnak, hiszen idén együttesen indul a Steelers és a Renegades, Miskolc American Football Team néven. A borsodi együttműködés többek között abban is testet ölt, hogy míg a két héttel ezelőtti szezonnyitón az előbbi, a most vasárnapi második találkozón az utóbbi klub színeit viselik magukon a pályára lépők az egység és a kölcsönös tisztelet kifejezése érdekében. 

A Sparks számára most indul az idény, nekik még nem volt meccsük ezen a tavaszon – ahogy tavaly sem, mert akkor el sem indultak, tehát 2019-ben játszottak utoljára tétmeccset, akkor is a Div1-ben. A Miskolc AFT viszont már túlvan egy sikerrel megvívott derbin, a VSD Rangerst verték meg imponáló módon. Nem is igazán lehet azon csodálkozni, hogy a Magyar Amerikaifutball Szövetség Facebook-oldalán indított szavazás mindkét kategóriájában a miskolciak bizonyultak a legjobbnak a közönségszavazatok alapján: támadásban Szalóki János alkotott maradandót (4 elkapás, 57 elkapott yard, 2 elkapott TD), míg védőként Bodnár Benedek érdemelt elismerést (98 yard INT return TD, 4 tackle).

A Miskolc AFT – Dabas Sparks mérkőzés vasárnap délután 3 órakor kezdődik a Miskolci Rendvédelmi Technikum futballpályáján, ezúttal még zárt kapuk mögött, de élőben követhetjük az eseményeket ITT.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!