Ugrás a tartalomra

„Fantasztikus érzés volt, nagyon büszke vagyok magamra”

Soós Péter
Utoljára módosítva
2021. szeptember 05. vasárnap 11:43
Bronzérmet szerzett a kenyai Nairobiban rendezett U20-as világbajnokságon, 100 méteres gátfutásban Tóth Anna, a Miskolc Városi Sportiskola atlétája. A 17 éves gátfutóval beszélgettünk.
Fotó: Magánarchívum

Elsőként számoltunk be róla, hogy az MVSI gátfutója már a döntőbe jutással sporttörténelmet írt: a junior vébék történetében első magyar női sprinterként jutott a szombati fináléba. Anna a pénteki elődöntőben 13.46-ra javította egyéni legjobbját. Bár a döntőben elmaradt ettől az időtől (13.56), szenzációs futással bronzérmet szerzett a jamaicai Ackera Nugent (12.95) és az észt Anna Maria Millend mögött.

Hogy érezted magad a vb-n?
Nagyon jól éreztem magam kint Kenyában, remek volt a hangulat, a versenyszervezés, és persze a versenypálya. A csapattársaimmal nagyon jó kapcsolatokat alakítottunk ki, tényleg nagyon jó barátok lettünk.

Milyen Kenya?
Sose voltam még Afrikában azelőtt az életem során. Szóval nagyon izgatott voltam, hogy milyen lesz. Kenyából sajnos sok mindent nem láttunk, mert buborékrendszerben voltunk. De nagyon aranyosak, kedvesek és segítőkészek voltak az emberek. Különleges ételeket, italokat is kóstoltunk. Nagyon tetszett az egész, eszméletlen különleges volt, és nagyon élveztem.

Edzőjével, Tigyi Józseffel. Fotó: Magánarchívum

Mennyire vagy elégedett a teljesítményeddel?
 Teljes mértekben elégedett vagyok. Sőt ez a szó kevés is rá. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült, tényleg felemelő érzés. Az egyéni csúcs volt a cél, ami sikerült, végre 13.50 alá tudtam menni, pontosabban 13.46 lett az új rekordom. Az pedig, hogy a döntőben a harmadik helyen értem be, fantasztikus érzés volt, nagyon büszke vagyok magamra.

Miben kell javulnod?
Egyértelmű, hogy a rajtban kell fejlődnöm a legtöbbet. Az sajnos a gyengém. Izomzatilag is le vagyok maradva a többiekhez képest, sok apró hibám van, például a karmunka, törzserő, szóval lesz bőven mit javítani, fejleszteni. De ez a jó! Ennek nagyon tudok örülni, mert tudom, hogy ez visz előre. 

Hova tennéd ezt a sikert a karrieredben?
Ebben a korosztályban (2002-2003) én fiatalabb voltam, szóval teljesen ledöbbentett az, hogy harmadik lettem a világbajnokságon. Életem legnagyobb eredményét értem el, és fel sem tudom még mindig dolgozni, rettentően boldog vagyok.

Mik a közeli és távoli céljaid?
Jelenleg a szezon vége fele tartunk, de még lesz két verseny, a junior és a felnőtt liga-döntő itt, Magyarországon. Utána pedig egyértelműen kezdődik a jövő évi alapozás. 2022-ben Kolumbiában lesz szintén a junior vb, ahova már a szintem megvan, és ha minden jól alakul, akkor ott is szeretnék jól teljesíteni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!