Ugrás a tartalomra

Fantasztikus összefogás, összegyűlt a pénz Janka fejlesztésére

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. szeptember 24. szombat 16:13
Összefogott Miskolc, hogy Dobai Ádám tűzoltó őrmester kislányának támogassák a fejlesztését. A szombati jótékonysági futáson bejelentették: összegyűlt a célként kitűzött 1,5 millió forint.
Dobai Ádám és kislánya, Dobai Janka. | Fotók: Horváth Csongor

A szervezők elmondása szerint a 800-at is meghaladta a jótékonysági futás résztvevőinek száma. A rendvédelmi szervek munkatársai mellett segíteni akarok emberek mozdultak meg szombaton Jankáért.

Dobai Janka egészséges, életvidám kislányként jött a világra, problémája 3 hónapos korában kezdődött: a kötelező oltás után néhány napon belül teljes fizikai és idegrendszeri leépülés indult el nála. Akkor a járvány miatti korlátozó intézkedések okán lehetetlen volt bármilyen fejlesztésre eljutni. A szülők rendszeresen hordták Dévény-tornára és korai fejlesztésre. Mivel a megyében nincs komplex rehabilitációs intézet, ezért a szülők felkeresték a Borsóházat a fővárosban, ahol kislányuknak szakszerű, intenzív, legalább egyéves terápiát javasoltak. Az egyéves fejlesztés költsége azonban 1,5 millió forint, ezt az anyagi terhet azonban a család teljes egészében nem tudja vállalni.

Ezért aztán a Hangoljon a biztonságra című bűn- és balesetmegelőzési fesztivál keretében jótékonysági futást rendeztek szombaton a Szent István téren, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a társszervekkel és más partnerekkel közösen szervezett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Rinyu Zsuzsanna a Miskolc Televíziónak elmondta, részükről több mint nyolcvanan vettek részt a futásban - többségében miskolci kollégák, de szerte a megyéből, sőt Kecskemétről is érkezett tűzoltó, aki ilyen módon is támogatni akarta a jó ügyet.

- Már a tavalyi futáson is részt vettünk, amikor a Magyar Honvédség állományába tartozó kolléga kislányáért gyűltek össze a futók. Természetes volt, hogy idén, amikor egy tűzoltó gyermekéről van szó, akkor is megmozdulunk. Örülünk, hogy sokan csatlakoztak Miskolcról - tette hozzá.

Horváth Csongor képgalériája

A kislányt a Supersum Alapítvány támogatja, a kuratóriumi elnök elnök elmondta, több mint 800 karszalagot osztottak ki - ennyien vettek részt a futáson.

- Az imént jelenthettük be, hogy elértük a kitűzött cél, összegyűlt a 1,5 millió forint - tudatta Bernasconi-Bus Katalin.

Dobai Ádám tűzoltó őrmester meghatottan beszélt az eseményről és az eredményről.

- Reménykedtünk, hogy sokan eljönnek, de látni és megélni, hogy ennyien támogatnak minket teljesen más; felemelő, fantasztikus érzés - fogalmazott.

A nevezési díjakból befolyt összegből Janka további kezelését fogja finanszírozni a család. Aki a mostani futáson nem tudott részt venni, de szívesen támogatná Janka gyógyulását, szombaton és vasárnap teljesítheti a távot a miskolci Decathlon áruházban elhelyezett futópadon, illetve az alapítvány Janka részére elkülönített számlaszámára is utalhat:

Supersum Alapítvány
K&H BANK
10402764-50526972-78881015
IBAN: HU77 10402764 50526972 78881015
Swift kód: OKHB HUHB
Közlemény: JANKA

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!