Ugrás a tartalomra

Faültetéssel ünnepelt a szirmai református iskola és óvoda 

Bódogh Dávid / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. október 24. hétfő 15:58
Ovisok verselésére és diákok éneklésére lehetett figyelmes az, aki hétfő délelőtt az Apostol Bertalan tér környékén járt. A gyerekek ezzel kedveskedtek annak a két elültetett kislevelű hárs-facsemetének, melyek intézményeik tízéves egyházi fenntartásának állítanak élő és terebélyesedő mementót. 
Juhász Ákos képgalériája

Mindennek oka, hogy idén szeptemberben volt tíz esztendeje annak, hogy a Tiszáninneni Református Egyházkerület átvette a két intézményt – megalapítva ezzel a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvodát. Az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat már a tanév elején elkezdődött – tudtuk meg Molnárné Apai Melindától.

Az iskola igazgatóhelyettese szerint külsőleg rengeteget fejlődött mind az iskola, mind pedig az óvoda. A pedagógusok igyekeztek az oktatás színvonaláért dolgozni, így például sokat tett a digitális oktatás előmozdításáért intézményvezetőjük is – értékelése mentén.

Mint arról a Miskolc Televíziónak Cseléné Figula Edina, a terület önkormányzati képviselője beszámolt: az évforduló alkalmából új székekkel és sportszőnyegekkel támogatta az óvodát és az iskolát. A hétfői ünnepségen a gyerekek szavaltak, a nyolcadik osztályos diákok pedig énekkel, verssel és gitárszólóval kísérték az ültetést. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!