Ugrás a tartalomra

Fedezzük fel a Búza téri Vásárcsarnokot! - 1. rész

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 21. kedd 12:50
Sorozatunkban a Vásárcsarnok kínálatát vesszük górcső alá. (Támogatott tartalom.)

Termelői borok és kézműves tejtermékek – a zöldség, gyümölcs, húsáruk, szárazáruk mellett ilyen különlegességek is megvásárolhatók a Búza téri piacon. Ezúttal két ilyen különleges üzletet mutatunk be: a Pincepont nevű termelői borkimérés üzemeltetőjét, a Garai Szőlőbirtokot és Pincészetet illetve a Baráthegyi Majorság kecsketejből készült termékeinek standjához is ellátogatunk.

Bükki Borvidéken, Tibolddaróc központtal található meg a Garai szőlőbirtok. Közvetlenül a Bükk lábánál elhelyezkedő ültetvények kiváló szőlőterméséből magas minőségű borokat készítünk, mind hagyományos oxidatív, mind reduktív technológiákkal – kezdte Garai-Képes Szilvia.

A borászat ültetvényeinek együttes nagysága huszonnyolc hektár – folytatta – , a pincékben összesen a tároló kapacitás megközelíti a kétezer hektolitert. A borok tárolása tölgyfa hordókban és koracél tartályokban történik.
- Kínálatunkban mindenki talál kedvére valót, hiszen fehérborból (Leányka, Félédes és Édes Leányka, Semillon) rozéborból és vörösborból (Cuvée, Medina, Cabernet Sauvignon és Franc,) is van választékunk.


A Baráthegyi Majorság standjánál már Kis Ferenc mesél különlegességeiknek készítési helyéről.
- Miskolcon, a Diósgyőri városrészben, a Bükk keleti kapujánál elhelyezkedő baráthegyi öt hektáros területen már tizennégy éve folyik fejlesztő munka. Az öko-parkban szélkerék húzza fel a vizet a kútból, a kerti tó, fóliasátor, üvegház mellett istálló (kecske, szamár, ló, disznó) és manufaktúrák (sajtkonyha, kenyérsütő kemence, asztalos és kézműves műhelyek) találhatóak, ahol fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek dolgoznak. A majorság egy komplexum, különféle funkciójú épületekkel.

       
Kecskesajt-készítő műhelyük termékei (gomolya, friss natúr és fűszeres sajtok, zsendice, sajtkrémek, joghurtok), Élő Tisza és HÍR (Hagyományok – Ízek – Régiók) védjegy használatára jogosultak és megtalálhatóak itt az üzletünkben, valamint különféle vásárokon is aktívan részt veszünk. 2014-ben új sajtüzemet építettünk, és tovább fejlesztjük portfóliónkat (pl. kecsketejes csokoládé).

(Fizetett tartalom.)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!