Ugrás a tartalomra

Fejleszteni kell a miskolci óvodákat

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 12. szerda 09:39
Harminckét óvodát járt végig Hegedűs Andrea humánpolitikai tanácsnok Miskolcon, hogy felmérje, milyen állapotban vannak az épületek, és szakmailag mit kapnak a gyerekek, jól érzik-e magukat az intézményekben. Végül pedig meglátogatta a Kassai Úti Óvodát, ahova nemrég költöztek vissza a kicsik.

Hegedűs Andreát, a Velünk a Város önkormányzati képviselőjét kérte fel Miskolc polgármestere arra, hogy tartsa a kapcsolatot az óvodákkal.

– Legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az intézményekben. Ehhez egyeztetnünk kellett az óvodák igényét, és hogy mi miben tudunk segíteni nekik. Egységesen elmondható, hogy mindenhol a jövőbeli feladatok közé tartozik az udvarokon lévő játékok felújítása, kicserélése. Ezt tapasztaltam januártól, amióta bejártam az intézményeket – mondta a politikus.

Az 1967-ben épült Belvárosi Óvoda Kassai Úti Tagóvodájának vezetője, Pongó Anna elmondta, 53 év óta most történt először teljes körű felújítást. – Október végén költöztünk át a Zsolcai kapuban található óvodába száz gyermekkel. Június elsején vehettük birtokba újra az épületet, amikor is a bejáró gyerekek széles mosolyokkal csodálkoztak rá a gyönyörű csoportszobákra, mosdókra és folyosókra – sorolta a tagóvodavezető, aki megmutatta az új homlokzatot, nyílászárókat és csempéket, a felújított parkettát, valamint beszélt a villanyhálózat fejlesztéséről is.

További hírek

Olvasnivaló