Ugrás a tartalomra

Fejlesztések a Felsőzsolcai Logisztikai Ipari Parkban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 03. hétfő 10:03
A "FIZ" Kft. a TOP-PLUSZ-1.1.1-21-BO1-2022-00001 azonosító számú, az Ipari Park fejlesztése Felsőzsolcán című projekt keretében 199,69 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el európai uniós támogatás segítségével. A projekt konzorciumban valósul meg a Magyar Közút Nonprofit Kft-vel. (Támogatott tartalom.)
A megvalósult kanyarodó sáv az Ipari Parkhoz a 3-as főúton

A projekt keretében az alábbi főbb tevékenységekre pályáztunk, melyek egy része már meg is valósult:
• megvalósult az Ipari Park felé a 3. számú főút felőli kanyarodósáv (csomópont) kialakítása, amelynek a forgalomba helyezése is megtörtént, ezáltal biztonságosan történhet az ipari parkba a ki- és behajtás.
• beszerzésre került egy univerzális rakodó és takarítógép, melynek segítségével biztosítani tudjuk a terület karbantartását, többek között az utak takarítását, hótolását, jégmentesítését, a fűnyírást, s egyéb munkákat.
• a FIZ Kft számára egy telephely, egy un. "Bázisépület" megépítését is tervezzük, amelynek a megvalósítása előkészítési szakaszban van, de reményeink szerint őszre elkészül.

A fenti feladatok elvégzésére közbeszerzéssel kerestük meg a legmegfelelőbb vállalkozókat. A FIZ Kft. célja a projekttel, hogy a Felsőzsolcai Ipari Park logisztikai infrastruktúrájának fejlesztésén keresztül növelje az üzleti infrastruktúrát igénybe vevő vállalkozások számát az ipari parkban és ezzel Felsőzsolca gazdasági növekedését is elősegítse. Célunk továbbá, hogy az iparilag nem hasznosított területekre befektetőket vonzzunk, de a már betelepült, illetve újonnan betelepülő vállalkozások működési környezetét fejlesszük, piaci pozíciójukat, versenyképességüket javítsuk.

A projekt eredményeként az Ipari Parkban működő, illetve letelepülni kívánó gyártó, beszállító, valamint feldolgozó és szolgáltató vállalkozások számára korszerű telephelyi feltételek állnak rendelkezésre, de a már jelenlévő vállalkozások szükségleteinek, szolgáltatási igényeinek kielégítése is hatékonyabbá válik, valamint nő az Ipari Park tőkevonzási képessége, ami növeli a gazdasági aktivitást a térségben. Ennek a fejlesztéseknek is köszönhető, hogy jelenleg is számos vállalkozás végez beruházási, fejlesztési tevékenységet az Ipari Parkban.

Felsőzsolca város gazdaságának fontos motorját jelenti a folyamatosan fejlődő Felsőzsolcai Ipari Park, mely zöldmezős beruházási lehetőséget biztosít 130 ha-on. A betelepülő vállalkozások jelentős szerepet töltenek be a foglalkoztatás, a kereskedelmi kapcsolatok, a közteherviselés területén. 

Jelenleg még vannak az ipari parkban kisebb-nagyobb szabad területek, amelyekre várjuk a befektetők érdeklődését. A szabad területek után érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken:
Tel: 30/211-96-96 vagy 20/968-0353
Web: www.fiz.hu; E-mail: fiz@fiz.hu

szechenyi


 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!