Ugrás a tartalomra

Fejlesztik a Diósgyőri Bölcsődét

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 17. szerda 21:31
A tervek szerint huszonnyolc új férőhellyel bővítik szeptember végére a Kuruc utcai bölcsődét, hozzájárulva ezzel a bölcsődei férőhely hiány enyhítéséhez – tájékoztatta szerkesztőségünket a városháza sajtó osztálya.
Fotó: Horváth Csongor (2021)


A Kuruc u. 65./A alatt található épületegyüttesben hat épületszárny található. Ebből háromban jelenleg is bölcsődei nevelés folyik, hat nevelési egységben. Az épület további szárnyaiban tankonyha működik. 

A „Diósgyőri Bölcsőde fejlesztése” című, a Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló bővítés során az épület bölcsődei épületrésze egy újabb szárnnyal gazdagodik, melynek eredményeként a kapacitás két nevelési egységgel, 28 fővel növekszik, és a jelenlegi épület egyes helyiségei is megújulnak. Az új gondozóegység a meglévő épület szerves folytatásaként épül majd meg oly módon, hogy továbbra is egységes intézményi helyiség-struktúra alakuljon ki – olvasható a közleményben.

Mint írják, a projekt eredményeként a bölcsőde infrastrukturális és energetikai fejlesztése támogató környezetet teremt a kisgyermekek nevelésének, gondozásának, illetve növeli a bölcsődében dolgozók és közvetetten a szülők komfortérzetét. A tervezett eszközbeszerzés korszerű játszó- és nevelési eszközökkel segíti majd a gyermekek fejlődését.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!