Ugrás a tartalomra

Fejvesztve menekültek a pékek az ellenőrzés elől

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 08. hétfő 19:22
A borsodi adóellenőrök egy miskolci pékségben éppen próbavásároltak, amikor, mielőtt fizethettek volna, hirtelen felfüggesztették a kiszolgálást az üzletben.
Képünk illusztráció

Az eladó, valamint két pék a hátsó ajtón keresztül elhagyta a pékséget az ellenőrzés alkalmával. A távozás meglehetősen sietős volt, még a dagasztógépet sem kapcsolták ki - tudtuk meg Bene Ferencnétől, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának kommunikációs referensétől. 

Az adóellenőrök az üzlet hátsó ajtajához siettek, ahol igazolva magukat, megakadályozták a három személy távozását. A lisztes munkaruhában és papucsban éppen egy autóba beülni készülő két dolgozóról kiderült, hogy koszovói állampolgárok, nincsenek magyar irataik, és magyarul sem beszélnek.

Az ellenőrök az adóhatósági rendszerből azonnal ellenőrizték a három dolgozó foglalkoztatotti bejelentését. Kiderült, hogy a pékséget üzemeltető társaság feketén foglalkoztatta őket. Mivel a két koszovói személy magyar okmányokat, tartózkodási, munkavállalási engedélyeket nem tudott bemutatni, ezért a helyszínre érkeztek az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársai is. Minden jel az idegenrendészeti szabályok megsértését támasztotta alá, így a Készenléti Rendőrség segítségét kérték az előállításukhoz.

A NAV be nem jelentett foglalkoztatottak alkalmazása miatt mulasztási bírságot, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közrendvédelmi bírságot szabott ki a pékséget üzemeltető társaságnak.

A két koszovói személyt azonnali hatállyal, egy évre kiutasították Magyarországról.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!